EVROVIZIJA

Hrvaška cilja z Nino Kraljić in pesmijo Lighthouse na sam vrh

Hrvaška radiotelevizija HRT, kot kaže, letos (po dvoletni pavzi) na Pesmi Evrovizije cilja zelo visoko. Z Nino Kraljić in pesmijo Lighthouse, pod katero se podpisujeta Andreas Grass in Nikola Paryla, ki sta poznana pod imenom Popmaché, si želijo visoke uvrstitve.

Hrvaška predstavnica Nina Kraljić se bo predstavila v prvem predizboru. Po prvih odzivih sodeč jim je finale s pesmijo Lighthouse že zagotovljeno. Toda Pesem Evrovizije zna tudi v tem primeru presenetiti.

Od svojega sodelovanja na Pesmi Evrovizije najprej pričakujem
dober nastop in upam, da bo trud poplačan. Zame je najpomembneje, da bom
Hrvaško predstavila v najboljši luči,
” je pred kratkim povedala 24-letna pevka, ki je ob predstavitvi njene evrovizijske pesmi še dodala, da je zelo vesela, ker je pesem  kombinacija tistega, kar ji je blizu – zmes modernih zvokov in etno pridih.

Hrvaška tokrat stavi na 24-letno Nino Kraljič.Foto: Nina Kraljić

Pesem ima sporočilo hrepenenja in upanja, ki je, ne da bi gledali na vse situacije v življenju, vedno prisotno,” pravi Nina Kraljič, ki je ob tem še dodala: “Ko sem premišljevala komu bi posvetila mojo novo pesem, sem se spomnila mojih prijateljev, ki delajo na ladji in se
vrnejo domov po šestih mesecih ali po letu dni. Njihove čustvene zgodbe so polne domotožja in občutka tesnobe ter ne nazadnje tudi vznemirjenosti, ki jih prinaša morje. Pesem pa nas je spomnila še na
begunce, ki potujejo tudi prek morja, da bi našli nov dom ter tragične
situacije, v kateri so se znašli.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button