EVROVIZIJA

San Marino: Pesem I didn’t know opeva prevzemajočo ljubezen

Predstavitev v Parizu

Na novinarski konferenci v Parizu je pevec Serhat, ki bo na letošnji Pesmi Evrovizije zastopal San Marino, predstavil še pesem, ki jo bo tam zapel – I Didn’t Know.

Sanmarinska ekipa je najbolj mednarodna na letošnjem izboru, saj jo (poleg pevca, ki ima turške korenine), sestavljajo avtorji iz različnih držav. Toliko različnih kultur, zgodovin in tradicij se bo združilo pod isto zastavo najmanjše države, ki sodeluje na tekmovanju.

‘Besedilo govori o cvetoči ljubezni. Taki ljubezni, ki zrase v naši domišljiji in brez našega vedenja ali dopuščanja postane ljubezen, prevzemajoča našo celotno bit.’ Nektarios Tyrakis

Glasba ne pozna meja

Avtorja skladbe, glasbenik Olcayto Ahmet Tugsuz in tekstopisec Nektarios Tyrakis se v resnici nikoli nista srečala. Ko sta Tugsuz in Serhat prvič sodelovala pri pesmi Total Disguise, je Serhat Tugsuza seznanil z besedili Grka Nektariosa. Tugsuzu so bila že po prvič petih minutah tako všeč, da je zanje napisal melodije, nekatere od njih pa javno še sploh niso bile predvajane. To je še en dokaz, da glasba in umetnost ne poznata meja in niti največjih razdalj.

O Serhatu pa je Tyrakis povedal, da je multitalentiran glasbenik, ki ga globoko spoštuje in občuduje, hkrati pa mu je kot brat, ki ga v svojem življenju ni imel. V vsakem trenutku mu je pokazal, da mu je na voljo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button