FESTIVALI

Luka Nižetić po Splitu 2022 navdušen nad končnim rezultatom

Zmagovalna pesem dobila videopodobo

Letošnji zmagovalec festivala v Splitu, Luka Nižetić, je s pesmijo Kad se rodiš usrid Splita postal prejemnik nagrade občinstva. S pesmijo je navdušil celotno regijo, zdaj pa je izšel še animirani videospot, pod katerega se podpisuje Dinko Šimac, ki je z Luko že sodeloval pri njegovih skladbah Brutalero in Ae.

Luka nam je povedal, da je že od začetka nastajanja te pesmi razmišljal o ideji, da bo videospot animiran. Vseh ljudi, ki so omenjeni v pesmi, bi bilo praktično nemogoče zbrati na enem mestu, številka je narasla do mesta 57, zato se je ekipa odločila, da se vse te ljudi prikaže na virtualen način.

Luka Nižetić
Luka Nižetić Foto: Mare Milin

Skladba ima nalezljiv ritem in refren, poleg Luke Nižetića je zmago proslavljala tudi avtorska ekipa. Glasba, aranžma in celotno produkcijo podpisuje Branimir Mihaljević, besedilo pa Mario Mihaljević.

»Takoj ko sem zvedel za pesem, sem že vedel, kdo bo ustvarjal videospot. Tako kot pesem pripoveduje zgodbo o mojem mestu Splitu, o svetu kulture, glasbe, o športu ter o družabnem življenju, je bila edina rešitev animirana zgodba v maniri računalniške igrice. Videospot je nastajal več kot mesec dni, nad končnim rezultatom sem navdušen! Dinko Šimac je pravi genialec, kolikor pa mi je znano, smo nekaj takšnega v naših prostorih naredili prvič,« je pojasnil Luka, ki po zmagi na Splitskem festivalu nadaljuje z začrtano poletno turnejo, ki jo je poimenoval #ludilobrale, v jeseni pa izide tudi album Ludilo brale. Nižetić bo izid proslavil s koncertom v Tvornici kulture, 28. oktobra.

Luka Nižetić
Luka Nižetić je prepričal na Splitskem festivalu 2022. Foto: Mare Milin
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button