EMA 2022TORINO 2022

LPS o prvi vaji in špagetih

Pozornost pritegnila disko krogla

Letošna slovenska evrovizijska zgodba se vrti okrog diska, kar bi mnogi razumeli kot brezskrbno zgodbo, kjer je v ospredju zabava, kakršno poznamo v diskotekah. A žal temu ni tako! Besedilo slovenske skladbe namreč pripoveduje žalostno (in resnično) zgodbo o pevcu skupine Filipu, ki ga je dekle zapustilo … v disku. Glede na to, da se je to zgodilo pred časom, pevec skupine LPS precej lažje govori o tej temi, saj je, kot dodaja, čas najboljši zdravilec ran.

LPS band
Člani LPS so spregovorili o evrovizijskem Torinu. Foto: EBU / Corinne Cumming

LPS band sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bas kitara) in Žiga Žvižej (klaviature).

LPS uspešno skozi prvo vajo

In ravna ta osebna zgodba je velikokrat izpostavljena skozi intervjuje, ki jih te dni (sploh po prvi vaji) v Torinu ne zmanjka. Kot ne zmanjka vprašanj, katero pizzo – glede na ime LPS, ki pomeni Last Pizza Slice (zadnji kos pice) – imajo mladi glasbeniki, gimnazijci iz Celja najraje. No, kot so nam zaupali v posebnem video intervjuju, ki smo ga opravili s pomočjo evrovizijske ekipe RTV SLO, imajo člani banda radi špagete. Ti pa so še posebej dobrodošli v italijanski kulinariki, kajne?

Slovenija: LPS – Disko
Slovenija: LPS – Disko Foto: EBU / Andres Putting

Člani LPS prihajajo iz različnih glasbenih okolij, kar se pozna tudi v njihovi raznoliki glasbi, ki se na koncu zlije v eno. Enako velja za evrovizijsko pesem Disko, ki je dobila še akustično verzijo.

Težka disko krogla

So se pa člani LPS razgovorili tudi o disko krogli, ki je visoka dva metra in težka 150 kilogramov. Kako je prišlo do te ideje nam je zaupal Žiga, ki se je razgovoril tudi o nastopih ter oblačih, ki spominjajo na šestdeseta leta … No, je pa tudi že sedaj znano, da je bobnar Gašper prvič višji od vse preostalih članov skupine.

LPS - Disko
Največ pozornosti je pritegnila 150 kilogramov težka disko krogla. Foto: EBU / Andres Putting
REZULTATI ANKETE

Torino 2022: Kako ste zadovoljni s prvo vajo LPS?

  • Velika disko krogla je zakon. (40%, 50 glasov)
  • Prijetno sem presenečen. (22%, 28 glasov)
  • Upajmo na najboljše. (22%, 28 glasov)
  • Žal me (še) niso prepričali. (16%, 20 glasov)

Skupno glasov: 126

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
8
+1
6
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
Twitter
Back to top button