TORINO 2022

Kaos v Torinu; oder je ZABLOKIRAL

Kinetično sonce se ne premika

Čeravno je sprva kazalo, da bo evrovizijska zgodba potekala brez večjih težav ter da se bo v Torinu cedilo mleko in med, temu ni tako! Zalomilo se je pri najpomembnejši stvari – velikem odru, ki je zablokiral. Številne delegacije so bile v zadnjem trenutku prisiljene spremeniti svoj nastop, saj ima, kot je že znano, kinetično sonce na eni strani LED zaslone, na drugi strani pa cel kup luči. Trenutno so v publiko usmerjeni luči … in tako bo, kot je sporočila zveza EBU, ostalo pri vseh 40 delegacijah!

Kot je za dansko televizijo precej previdno in zadržano sporočila zveza EBU (v dogovoru s televizijo RAI), je bilo sklenjeno, da bo kinetično sonce pri vseh skladbah v enakem položaju, saj bodo imeli na ta način vsi tekmovalci enake pogoje.

Torino 2022 oder
Kinetično sonce z LED zasloni je zaenkrat obrnjeno nazaj. Foto: EBU / Andres Putting

Težave z odrom

Evrovizijski oder, nad katerim je vladalo veliko navdušenjem, je bil sicer dokončan že nekaj dni pred prvimi vajami, torej pred 30. aprilom. Čeprav je sprva kazalo, da bo vse potekalo gladko, se je pred začetkom vaj preprosto pokvaril. Kot poroča danska televizija je problem v glavnem elementu – veliki solarni konstrukciji iz kovine, ki bi se po načrtu morala obračati, a scenografije ne deluje tako, kot je bilo predvideno. Še več, italijanska televizija je menda sporočila, da težave ne bodo mogli odpraviti do televizijskih oddaj, kar pomeni, da naj bi vse skupaj ostalo kot je.

Kinetično sonce je sestavljeno iz sedmih ločenih diskov, ki bi se morali vrteti neodvisno en od drugega. Žal vse skupaj ne deluje po načrtih.

Evrovizijski oder 2022
Pred prvimi vajami naj bi oder deloval brez težav. Foto: AtelierMontinaro

Izvedeli tri dni pred prvo vajo

Danska televizija je še sporočila, da so jim organizatorji tri dni pred prvo vajo sporočili, da oder ne deluje, tako da so morali (kot nekatere druge javne televizije) v zadnjem trenutku spremeniti svoj nastop, kar je povzročilo precej slabe volje! Ob tem spomnimo, da so morale vse sodelujoče televizije organzatorjem sporočiti, kaj vse želijo na odru kar se tiče uporabe zaslonov. Danska je npr. želela uporabiti na kinetičnem soncu LED zaslone. Žal ima na voljo le luči!

Irska: Brooke – That’s Rich
Scenografija med irsko vajo. Foto: EBU / Nathan Reinds

Kinetično sonce bo ostalo

Kljub težavam se italijanska radiotelevizija RAI izjemno trudi, da bi vse skupaj potekalo čim manj stresno ter da bi vsem tekmovalcem omogočili čim boljše pogoje. Sodeč po prvih vajah izgleda kot da se odru ne bi nič zgodilo … pa vendarle, nekatere države, ki so svoj nastop bazirale na grafiki, se bodo morale prilagoditi trenutni situaciji, saj bo kinetično sonce ostalo na mestu, pa čeprav zakriva grafiko zadaj.

Finska: The Rasmus – Jezebel
Kinetično sonce med finsko vajo. Foto: EBU / Nathan Reinds

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
3
+1
1
+1
2
+1
4
Izvor
Danska Televizija DR
Twitter
Back to top button