PROMOCIJA

Ledinek na Češkem zaključuje največjo linijo za izdelavo čelno spojenih lamel

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Podjetje Ledinek končuje največji projekt na Češkem, in sicer montiranja linije za izdelavo čelnega spoja, v kateri je glavni stroj Kontizink 5000 H. Slednji proizvaja horizontalne čelne spoje in ima kapaciteto do 5 tisoč metrov v minuti proizvedenih lamel. S tem so postavili novo linijo za izdelavo lamel za proizvodnjo križno lepljenih panelov (CLT). To je pri podjetju najproduktivnejša linija za izdelavo čelno spojenih lamel. »Čelno spojene lamele so plošče, spojene po dolžini, kjer jih na koncu s čelnim zobatim spojem zlepijo. Iz tega nastane neskončna deska, ki se obrezuje na želeno dolžino,« je obrazložil vodja projekta pri Ledinek Engineering Mitja Lipuš.

Za Ledinek Engineering je to največji projekt na Češkem do sedaj, pred tem so sicer v tej državi že postavili nekaj hitrih skobeljnih strojev. Podobno linijo, sicer nekaj manjše kapacitete, so že postavili v avstrijskem obratu podjetja Stora Enso. »Projekt na Češkem je trenutno v polnem zagonu in je sedaj v fazi povečevanja kapacitete. Predvidevamo, da bomo s testiranjem zaključili konec septembra,« je sklenil Lipuš.

Ledinek
Podjetje Ledinek končuje največji projekt na Češkem, in sicer montiranja linije za izdelavo čelnega spoja, v kateri je glavni stroj Kontizink 5000 H.
Back to top button
X