PROMOCIJA

Ledinek po novem v Izraelu in Urugvaju

Povečali obseg delovanja

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Podjetje Ledinek osvaja tuje trge na področju celovitih in kompletnih proizvodnih linij za obdelavo lesa. V zadnjih dveh letih so prodrli še v Kanado, Izrael, Urugvaj, na Japonsko in Slovaško, s čimer so povečali obseg delovanja na več kot 50 držav.

Ravno sedaj so odposlali prvo ekipo v Urugvaj, kjer avgusta planirajo začetek montaže prvega obrata za proizvodnjo križno lepljenih plošč v tej državi. Projekt bo oblikoval matriko predelave lesa Urugvaja in to državo postavil na svetovni trg inženirsko obdelanega lesa. »V Južni Ameriki tak projekt še ni bil izveden. Za nas pa je to tudi prvi projekt v tej državi, ki pa je po obsegu zelo velik,« je pojasnil namestnik vodje prodaje Branko Mlinarič.

V Izraelu so zmontirali celotno vstopno mehanizacijo s predskobeljno linijo in linijo dolžinskega spajanja s strojem Kontizink 2000. »Zaključujemo mehansko montažo in prehajamo v fazo programiranja linije, ki bo po tem koraku usposobljena za delo. Projekt bomo zaključili v jeseni,« je strnil Mlinarič.

Branko Mlinarič
Namestnik vodje prodaje pri podjetju Ledinek Branko Mlinarič. Foto: Ledinek

Nemčija in Avstrija

V Nemčiji pravkar začenjajo montažo nove opreme pri njihovi dolgoletni stranki best wood SCHNEIDER® in dobavljajo stroje za Binderholz ki je največji predelovalec masivnega lesa v centralni Evropi in drugi največji v Evropi. Januarja pa so zaključili z največjo kompletno linijo križno lepljenih plošč (CLT) v tej državi, in sicer v podjetju Ante, kjer bodo lahko z novo linijo izdelali preko 100.000 m³ plošč na leto.

V Avstriji se je zaključil projekt pri podjetju Ruhdorfer na avstrijskem Koroškem. Na vrhuncu so aktivnosti pri postavitvi največje proizvodnje križno lepljenih plošč (CLT) na svetu pri Mayr-Melnhof Holz v Leobnu. Pričenja se montaža proizvodne linije pri podjetju Mosser Leimholz.

Aktivno se nadaljuje tudi projekt v Franciji, kjer so marca pričeli z načrtovanjem največje kompletne linije križno lepljenih plošč (CLT) v tej državi. Gre sicer za švicarsko podjetje Schilliger Bois SAS, za katerega bo Ledinek izdelal in zmontiral proizvodno linijo ob reki Ren.

Projekt na Finskem je v fazi montaže linije skobljanja in sortiranja v hitrosti 120 metrov na minuto pri podjetju Sepa. Projekt bo zaključen v jeseni, montaža konec septembra, končni prevzem pa je planiran na konec novembra. »S Finsko sodelujemo že 23 let,« je dodal sogovornik.

Na Švedskem poleg Nemčije končujejo tudi drugega od največjih projektov, kjer so postavili nov tovarniški obrat za proizvodnjo križno lepljenih panelov (CLT) v švedskem podjetju Södra, ki je največja tovrstna tovarna v državi. Projekt je trenutno v zaključni fazi PLC programiranja, testiranja opreme in šolanja kadrov. Posebnost projekta je v tem, da so pri pripravi in realizaciji projekta morali upoštevati švedske standarde izdelave opreme.

Zaključujejo tudi največji projekt na Češkem, kjer gre za montiranje linije za izdelavo čelnega spoja, v kateri je glavni stroj Kontizink 5000 H. Slednji proizvaja horizontalne čelne spoje in ima kapaciteto do 5 tisoč metrov na uro proizvedenih lamel. »S tem smo postavili novo linijo za izdelavo lamel za proizvodnjo križno lepljenih panelov (CLT). To je naša največja linija za izdelavo čelno spojenih lamel, s testiranjem pa bomo zaključili konec septembra,« je sklenil Mlinarič.

Ledinek
Na Švedskem končujejo tudi drugega od največjih projektov. Foto: Ledinek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button