ZABAVNO & DRUŽABNO

Lea Sirk: Življenja ne obžalujem, ampak v njem iščem svetle trenutke

Evrovizijska predstavnica iz leta 2018, Lea Sirk, se je po težkem letu, ki pa je bilo zanjo predvsem zelo ustvarjalno, odločila za novo glasbeno zgodbo Shame. Pesem je osebno izpovedna in je v trenutku ustvarjalnosti nastala v angleškem jeziku.

Lea Sirk v zgodbi Shame.Foto: Folx Network Production

Ko se je Lea Sirk, ki bo 27. februarja vodila izbor Ema, odločila, da jo pošlje na radijske valove, je sicer razmišljala o prevodu v slovenščino, vendar je prvotno besedilo v skladbi že dobilo svoje ustrezno mesto. Razlika med njenimi zadnjimi skladbami in Shame je ta, da so tokrat vsi instrumentali odigrani v živo, kar daje v nasprotju z elektroniko, večji čustveni naboj. Kot ponavadi, se je pod produkcijo skladbe podpisal Tomy DeClerque.

Videospot je nastal v produkciji Folx Network Production …Foto: Folx Network Production

Za skladbo je posnela tudi videospot. “Snemali smo na kraškem robu, video pa prikazuje mojo turobnost in resničnost trenutka. V spotu smo zajeli elemente vode, zemlje in ognja ter čustva osebe, katera iz poraza naredi največjo zmago. Sprašujem se zakaj vedno v situaciji vidimo le poraz, če se pa v njem nemalokrat skriva tudi naša zmaga. Življenja ne obžalujem, ampak v njem iščem svetle trenutke,” pravi Lea ob izidu prve skladbe s prihajajočega albuma v letu 2021.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button