EMA

København 2014 – Tinkara Kovač: Uspelo nam je in prišli smo v finale!

Evrovizijski gledalci in žirije drugega predizbora Pesmi Evrovizije so odločili, da se naša evrovizijska predstavnica Tinkara Kovač in spremljevalni vokalisti Manca Špik, Lea Sirk, Nika Zorjan in Raay uvrstijo v veliki finale 59. Pesmi Evrovizije.

Tinkara Kovač po novinarski konferenci.Foto: Alesh Maatko

Po energični in poskočni grški skladbi je nekaj minut po 22. uri napočil čas za našo Tinkaro Kovač in skladbo Round and Round. Verjetno je marsikateremu gledalcu, ki je stiskal pesti za našo Tinkaro, tako pred in med nastopom razbijalo srce. Tinkara se je skupaj s svojo spremljevalno ekipo Manco Špik, Leo Sirk ter Niko Zorjan in Raayjem na oder podala popolnoma sproščeno in dobre volje, svoj nastop pa je opravila več kot korektno, tako da smo lahko Slovenci ponosni na celotno ekipo. Sam nastop je bil sicer minimalističen, pa vendarle, odličen vokal ter samozavestnost Tinkare na odru sta naredila svoje. Tinkara je po koncu nastopa prejela bučen aplavz ter nemalo navdušenih krikov. Po koncu glasovanja pa se je skupaj z njo in njeno ekipo veselila še celotna Slovenija. Kako da ne, saj bomo po dveh letih v finalu znova slišali slovensko predstavnico. In kaj po odličnem nastopu v danskem Københavnu Tinkara Kovač sporoča Sloveniji? “Super!
Uspelo nam je in prišli smo v finale. Hvala vsem, ki ste držali pesti
za nas, navijali za nas in nam namenili največ glasov še preden smo se
odpravili na Dansko. Komaj čakam, da se spet vidimo in skupaj
proslavimo.

Raay in Tinkara Kovač po razglasitvi rezultatov.Foto: Alesh Maatko
Novinarska konferenca po drugem predizboru.Foto: Alesh Maatko

Evrovizijske stavnice v novinarskem središču so Slovenijo sicer uvrstili  na 12. mesto, kar se je na koncu izkazalo za neresnično. Tinkara Kovač je s svojim nastopom očarala tako žirijo (slovensko žirijo sestavljajo Helena Blagne, Anže Langus Petrovič, Robert Pikl, Izak Košir in Alya) kot tudi gledalce pred TV-ekrani in se tako uvrstila v finalni večer. Poleg naše Slovenije se je iz drugega predizbora v finale uvrstilo še devet držav, in sicer: Švica, Poljska, Romunija, Norveška, Grčija, Malta, Belorusija, Finska in Avstrija.

Naša izkušena Primorka je navdušila evrovizijsko občinstvo.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X