ZABAVNO & DRUŽABNO

Klinika Svjetlost edina na Hrvaškem z laserjem za odpravo očesne mrene

Najsodobnejši očesni laser, na Hrvaškem edini v Kliniki Svjetlost in eden izmed 43-ih na celem svetu, pacientom omogoča bolj varno in natančno operacijo, kot je pri ultrazvočni metodi. Prednosti laserske operacije očesne mrene so tudi hitrejše celjenje, digitalno voden potek operacije, obnovljivost posega in manjša obremenitev za oko.

Laserska operacija očesne mrene varna, hitra in natančna

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić
pred več kot 20 leti, ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v
tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, vrhunske
operacijske dvorane, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene
konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik v tujini,
katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije. Do danes so
opravili več kot 135.000 posegov na očeh.

Laser je še posebej primeren pri visokih dioptrijah in tanjših roženicah. Operacija očesne mrene z najsodobnejšim laserjem je primerna za vse ljudi, poseg pa traja manj kot dve minuti brez zapletov.

»Gre za revolucionarno, tehnično dovršeno metodo, veliko hitrejšo od ultrazvočne, ki se je uporabljala do razvoja laserja za odpravo očesne mrene. Pri ultrazvočni metodi je bila ključna kirurška spretnost. Vrhunski strokovnjaki pa so laser razvili, da bi manj izkušenim kirurgom omogočili lažje delo. Z laserjem lahko tudi kirurgi začetniki dosežejo rezultate specialista, ki je opravil že več kot 1000 operacij,« je povedal prof. dr. Nikica Gabrić, direktor Klinike Svjetlost, ki je z laserjem za operacijo očesne mrene prva na Hrvaškem. Težje korake ultrazvočne operacije je pri laserju nadomestila pametna tehnologija.

Direktor Klinike Svjetlost, Nikica Gabrić.Foto: Klinika Svjetlost

Priljubljeni pri znanih obrazih

Sicer so Kliniko Svjetlost obiskali številni zvezdniki. Na različnih
očesnih operacijah so med drugim bili nekdanja žena aktualnega
ameriškega predsednika Ivana Trump, hrvaški glasbenik Rade Šerbedžija,
angleški igralec Tim Roth, ameriški igralec Armand Assante in
italijanski zvezdnik Franco Nero.

Preden so jo lani novembra uvrstili med redne posege, so z laserjem opravili več kot 100 poskusnih operacij. »Vedno želimo spremljati rezultate in napredek prvih pacientov, saj ničesar ne prepustimo naključju,« je dodal vrhunski oftalmolog.

»Pri operacije očesne mrene z laserjem se prav vsak korak dela prilagodi posamezniku, strokovnjaki pa pred posegom na projektorju do milimetra natančno usmerijo sam potek,« je strnil prof. dr. Nikica Gabrić. Sodobna naprava omogoča, da se z laserjem popolnoma precizno opravijo vsi težki koraki operacije.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button