ZABAVNO & DRUŽABNO

Zakaj je svet gledal Hrvaško in Kliniko Svjetlost?

Klinika Svjetlost, ki jo vodi prof. dr. sc. Nikice Gabrića, je dosegla nov mejnik. Uspelo jim je nekaj neverjetnega, nekaj o čemer govori ves svet. Pri njihovem delu jih je spremljalo več kot 80 zdravnikov in drugih iz kar 40-ih držav po vsem svetu.

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić med vstavitvijo Synergy intraokularne leče.Foto: Promo foto

Gre za nadgradnjo Synergy leče

Virtualni dogodek je organiziralo podjetje Johnson & Johnson, ki je
eno najbolj inovativnih podjetij na svetu, na področju medicinskih
inovacij pa je že 7 let zapored na prvem mestu. V

sodelovanju s Kliniko
Svjetlost so organizirali svetovno premiero nove intraokularne leče
Synergy Toric, ki poleg dioptrije na blizu in daleč, popravlja tudi
astigmatizem. Gre za nadgradnjo Synergy leče, ki je bila predstavljena
lani.

Ekipa zdravnikov pod vodstvom prof. dr. sc. Nikice Gabrića je v dveh urah opravila kar 9 kompleksnih operativnih posegov, s katerimi so pokazali najnovejše tehnike in materiale v oftalmologiji. Vse posege so prenašali v živo, več informacij o operacijah pa je dostopnih na spletni strani https://svjetlost.si/.

Klinika Svjetlost je s 1300 implantacijami prva klinika svetu, prof. dr. sc. Gabrić pa je osebno že opravil 800 implantacij in je najbolj izkušen kirurg na svetu za to lečo. »Ko je prišel čas za mojo operacijo, sem izbral Synergy lečo. V drugem očesu imam že vgrajeno lečo Symfony, pred 13-imi leti pa sem lasersko odpravil tudi dioptrijo. V Kliniki Svjetlost velja pravilo, da pacientom nikoli ne predlagamo postopka ali tehnologije, v katero sami ne verjamemo,« je izpostavil prof. dr. sc. Gabrić.

Prof. dr. sc. Ratimir Lazić, vitroretinalni kirurg, odgovarja na vprašanja o operaciji v družbi prof. dr. sc. Ive Dekaris, medicinske direktorice Klinike Svjetlost.Foto: Promo foto

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić pred več kot 20 leti, ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, vrhunske operacijske dvorane, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik v tujini, katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije.

Do danes so opravili več kot 135.000 posegov na očeh. V Kliniki je zaposlenih več kot 250 ljudi, od tega 77 zdravnikov.

Poleg leče Synergy Toric je bila na virtualnem dogodku predstavljena tudi uporaba naprednega laserja za operacijo leče, 3D vizualizacije, OCT vodene vitreoretinalne kirurgije in Femtosecond lasersko odpravljanje dioptrije.

»Pred dvajsetimi leti smo se udeleževali kongresov po vsem svetu, da bi videli, kaj je novega, in da bi to prinesli na Hrvaško. Pred petimi leti smo začeli pridobivati nove tehnologije in jih predstavljati kolegom na kongresih, danes pa svet gleda Hrvaško in Kliniko Svjetlost, da bi ugotovili, kaj je novega in inovativnega v oftalmologiji. Zaradi tega sem res ponosna,« je dejala prof. Iva Dekaris, ki je bila lokalna moderatorka dogodka, sicer pa je medicinska direktorica Klinike Svjetlost ter predsednica Evropskega združenja očesnih bank.

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić, direktor Klinike SvjetlostFoto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button