TORINO 2022

Kaj pred finalom pravijo stavnice?

Se bodo uresničile napovedi?

Kot je že znano se bo v finalu predstavilo 25 držav – od tega deset držav, ki so si pripele finale v prvem predizboru (Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska) ter deset držav, ki so si pripele finale v drugem predizboru (Belgija, Češka, Azerbajdžan, Poljska, Finska, Estonija, Avstralija, Švedska, Romunija in še Srbija). Za piko na i je tu še velikih pet (Francija, Španija, Nemčija, Velika Britanija in Italija).

Odloča stroka in ljudstvo

Kdo bo osvojil evrovizijsko trojefo 2022 je nemogoče napovedati, saj imamo na eni strani strokovne komisije, ki so že ocenjevale na drugi generalki v petek zvečer in jo sestavljajo profesionalni glasbeniki, ki ocenjujejo vokal, odrsko prezenco, kompozicijo in pesem ter ne nazadnje celoten vtis. Na drugi strani pa imamo gledalce, ki se ponavadi odločijo po občutku oziroma po skladbi, ki jim je tisti trenutek všečna. Skupen seštevek vseh točk nam bo na koncu prinesel novo zmagovalno državo!

Razvpite stavnice

Je pa pred velikim finalom že narejen seštevek na razvpitih evrovizijskih stavnicah, ki so vsako leto pri favoriziranih državah tradicionalno napihnjene, pri manjših pa prevečkrat podcenjene. Tudi letos ni nič drugače! In komu kaže najbolje? Sodeč po stavnicah naj bi letošnjo glasbeno tekmovanje osvojila Ukrajina, ki je na tem mestu že od vsega začetka. Sledijo ji Švedska, Velika Britanija, Italija, Španija, Srbija, Poljska, Grčija, Norveška in Nizozemska, ki zaokrožuje prvo deseterico. Finska, ki je t. i. “zmagovalka Spotifyja”, pa je na stavnicah na 14. mestu …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button