EVROVIZIJA

Izjemno zanimanje za evrovizijski šov ‘Evropa, prižgimo luč!’

16. maja bodo iz Hilversuma zaigrale evrovizijske fanfare. Tokrat v povsem drugačnem evrovizijskem šovu, kot smo ga sicer pričakovali, in sicer bo tu posebna netekmovalna oddaja ‘Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč!’, ki jo bo prenašalo kar 45 nacionalnih televizij, med njimi tudi RTV Slovenija, ki bo še pred tem predstavila svojo ESC oddajo.

Rotterdam bi moral gostiti ESC 2020.Foto: Pixabay

Poleg vseh držav (41), ki bi sicer sodelovale na Pesmi Evrovizije 2020, bodo šov prenašale tudi Bosna in Hercegovina, Kazahstan, Kosovo in Črna gora. Netekmovalni evrovizijski šov Eurovision: Europe Shine A Light (Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč) se bo začel ob 21. uri, vse skupaj pa bo potekalo iz nizozemskega Hilversuma. RTV Slovenija bo ob tem že ob 20. uri predvajala posebno enourno oddajo Pesem Evrovizije: Najboljših 25.

RTV Slovenija pripravlja ob tem posebno oddajo. Vodil jo bo Nejc Šmit.Foto: Alesh Maatko

Netekmovalna oddaja, ki jo bodo vodili nesojeni evrovizijski voditelji  Edsilia Rombley, Chantal Janzen in Jan Smit, bo počastila vseh 41 sodelujočih predstavnikov. Poleg njih pa bomo lahko videli in slišali še nekdanje evrovizijske predstavnike in zmagovalke. Med njimi bo tu Katrina and The Waves s pesmijo  Love Shine A Light (1997), seveda pa ne bo manjkal niti znameniti Johhny Logan, ki je je s pesmijo What’s Another Year zmagal ravno na Nizozemskem, in sicer 19. aprila, leta 1980, ko je evrovizijski izbor potekal v Haagu!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button