ZANIMIVOSTI & ZGODOVINA

Nizozemska 1980: Mineva 40 let od nepozabne zmage Johnnyja Logana

Piše se evrovizijsko leto 1980, ko Nizozemska v Haagu gosti 25. izbor Pesem Evrovizije, na katerem se predstavi 19 držav. Med sodelujočimi tekmovalci je tudi glasbenik Johnny Logan, ki je na koncu prepričljivo slavil s pesmijo What’s Another Year. To je bila njegova prva ESC zmaga, nato pa sta sledili še dve, leta 1987 in 1992 (kot skladatelj).

“Danes, 19. aprila, mineva natanko 40 let od moje prve zmage v Haagu na Nizozemskem leta 1980. Težko je verjeti, da se je What’s Another Year zgodil tako dolgo nazaj, saj se mi včasih se zdi, kot da je bilo včeraj. Od takrat dalje se je zgodilo ogromno stvari, med drugim tudi moje tri evrovizijske zmage, milijoni prodanih albumov in še bi lahko našteval,” je med drugim zapisal Johnny Logan, ki bo le nekaj dni pred šovom Eurovision: Europe Shine A Light, ki bo na sporedu 16. maja 2020, dopolnil 66 let.

Evrovizijska legenda Johhny Logan bo 13. maja 2020 dopolnil 66 let. Foto: Manfred Baumann

Legendarni irski pevec, avtor in besedilopisec, ki je leta 1980 slavil s pesmijo  What’s Another Year, leta 1987 s Hold Me Now (kot avtor in izvajalec) in leta 1992 kot avtor zmagovalne pesmi Linde Martin, Why Me, se je ob tem prav vsem zahvalil za pozornost, da ga spremljajo/spremljamo že toliko let, ne nazadnje pa se je ob zaključku dotaknil tudi aktualnih časov, kjer je zapisal, da nas koronavirus preizkuša na vsakem koraku ter da se bo vse skupaj prej ali slej končalo. “Takrat bomo spet skupaj. Praznovali bomo ne samo eno pesem, praznovali bomo življenje. Preživeli bomo! Pomagajte drug drugemu, radi se imejte in ostanite močni,” je zaključil 65-letni Johnny Logan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button