LIVERPOOL 2023

Hrvaški Let 3 poskrbel za milijonsko evforijo

Nastop naših južnih sosedov odmeva

Po šestih letih je Hrvaška zopet slavila evrovizijski uspeh. Njihovi predstavniki, Rečani Let 3 so se teleportirali direktno v evrovizijski finale. Misija je zaključena, Evropa in svet pa sta pod vplivom dobrohotne energije Mame ŠČ!, marsikateri evrovizijski ljubitelj trenutno goreče navija za skupino Let 3 in njihov sobotni finalni nastop.

“Srečni smo, ker smo se plasirali v finale z ogromno podporo naših glasovalcev, veseli smo, da nismo razočarali občinstva na Hrvaškem, ki je verjelo v nas!,” je izjavil Prlja na tiskovni konferenci, ki je sledila po uvrstitvi v finale ter se na ta način tudi zahvalil vsem, ki so glasovali za Hrvaško in Let 3.

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
Let 3 je uspel preboj v finale! Foto: Corinne Cumming / EBU

Po uspešnem nastopu v Liverpoolu ima njihov nastop na uradnem Youtube kanalu v manj kot 24 urah že več kot milijon ogledov. V bistvu je njihov nastop najbolj gledan nastop prvega predizbora!

“Naša mala pesem na prvi pogled zgleda neumna pesem, vendar je pesem pametna, je antivojna pesem. V vojni ni zmagovalcev. Vsi so žrtve. Zaustavite vse je*bene vojne!, je še zaključil Prlja ter tako prejel velik aplavz odobravanja vseh prisotnih na konferenci.

Let 3 so v polfinalu nastopili sedmi po vrsti, za finaliste pa so bili proglašeni prvi, kar je vsekakor dober pokazatelj velike moči, ki jo ima ta pesem ter tudi sama atraktivna odrska izvedba skupine.

Da so Letovci prejeli res veliko pozornosti, je danes evidentno tudi na platformi YouTube – njihov nastop ima na uradnem EBU Youtube kanalu v manj kot 24 urah že več kot milijon ogledov, tako je ta posnetek postal tudi številka 1. v trendingu na tej platformi.

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
Mama ŠČ! je veliki up Hrvaške. Foto: Corinne Cumming / EBU

Po Evroviziji sledi Let 3 after party z gosti v Kinu Šiška – 25. maja 2023.

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ! Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Sledi veliki finale

“Mama ŠČ! je kakofonija v najboljšem smislu te besede!,” so zapisali na strani spletnega časopisa Pop Bitch, ki si je na za naslovnico izbral prav podobo reških rockerjev, o favoritih pa je spregovoril tudi ugledni britanski dnevni časopis The Guardian.

Po osvojenem finalnem nastopu je Mrle izžrebal pozicijo za sobotni nastop – žreb je odločil, da bodo letovci nastopili v drugi polovici šova. “Moram vas obvestiti, da bomo Let 3 nastopili v drugi polovici evrovizijskega programa, to je v t.i. »second hand« delu.  To je veliko boljše, kot v prvi polovici in jaz sem bil že vnaprej prepričan, da bomo imeli srečo. Jaz to vidim, jaz imam laserske oči. Vedno najboljše za nas, najboljše ali pa nič,” je še izjavil Mrle.

Člani benda so po uspešnem nastopu zmago proslavili s soprogami v lokalnem pubu, danes pa jih že čakajo nove obveznosti. Ob nizu najavljenih intervjujev jih čakata še dva promocijska nastopa, ves čas pa jih spremljajo oboževalci iz vseh koncev sveta.

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
Na odru so poskrbeli za pravi šov. Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

V čast uvrstitve v finale pa so Let 3 izdali še novi, že tretji remix skladbe Mama ŠČ! Novi remix Nona dub podpisuje Element 33, za sinonimom se skriva Arsen Pavešić, dolgoletni DJ, producent in glasbeni promotor, hkrati pa tudi avtor vseh dosedanjih official vizualizatorjev za Mama ŠČ!

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
V finalu bodo nastopili v drugi polovici izbora. Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
83
+1
13
+1
12
+1
13
+1
4
+1
12
+1
44
Twitter
Back to top button