LIVERPOOL 2023

Imamo prvih deset finalistov, med njimi tudi Hrvaška in Srbija

Za nami je prvi predizbor

67. Izbor za Pesem Evrovizije poteka v Liverpoolu, in sicer 9., 11. in 13. maja 2023. Tako se je prvič po letu 1980 zgodilo, da festival ne poteka v državi, ki je zmagala prejšnje leto. Skozi tri glasbene večere, ki potekajo pod sloganom United By Music (Združeni v glasbi) in ki jih bodo vodili Britanki Alesha Dixon, Hannah Waddingham, ukrajinska pevka Julia Sanina ter legendarni BBC-jevec Graham Norton (pridružil se jim bo v finalu), bomo skupaj slišali 37 različnih glasbenih zgodb.

Prvih deset finalistov

Najprej je bil tu prvi predizbor, na katerem se je za deset mest v finalu borilo 15 držav (Norveška, Malta, Srbija, Latvija, Portugalska, Irska, Hrvaška, Švica, Izrael, Moldavija, Švedska, Azerbajdžan, Češka, Nizozemska in Finska.)

Napeta razglasitev

Na koncu je izključno ljudstvo odločilo, da se v finale uvrstijo naslednje države: Hrvaška (Let 3), Moldavija (Pasha Parfeni), Švica (Remo Forrer), Finska (Käärijä), Češka (Vesna), Izrael (Noa Kirel), Portugalska (Mimicat), Švedska (Loreen), Srbija (Luke Black) in Norveška (Alessandra). Takšen rezultat so napovedale tudi stavnice!

Adijo finale

Za sklepno dejanje – veliki finale bo v soboto, 13. maja – so se potegovali še predstavniki Malte (The Busker), Latvije (Sudden Lights), Irske (Wild Youth), Azerbajdžana (TuralTuranX) in Nizozemske (Mia Nicolai & Dion Cooper). S svojimi skladbami tokrat niso prepričali.

Šov program

Organizatorji so med glasovanjem poskrbeli tudi za izjemen glasbeni šov program. Najprej sta skupaj na oder stopili ukrajinska glasbenica Alyosha in britanska pevka Rebecca Ferguson, ki sta predstavili priredbo uspešnice Ordinary World, ki jo v origanalu prepeva britanska zasedba Duran Duran. Nato pa je z venčkom uspešnic presenetila še britanska pevska zvezdnica Rita Ora.

Sledi drugi predizbor

Že v četrtek, 11. maja se bodo v prenosu drugega predizbora predstavili izvajalci iz šestnajstih držav, med njimi tudi Slovenija s skupino Joker Out, in sicer v naslednjem vrstnem redu: Danska, Armenija, Romunija, Estonija, Belgija, Ciper, Islandija, Grčija, Poljska, Slovenija, Gruzija, San Marino, Avstrija, Albanija, Litva in Avstralija. V tem predizboru, ki nam bo ponudil različne glasbene zvrsti, bodo glasovale tudi Ukrajina, Španija ter Velika Britanija. Kmalu nasnidenje!

ANKETA

Liverpool 2023: Kako ste zadovoljni z razpletom prvega predizbora?

Že oddanih glasov: 97

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  9
  +1
  7
  +1
  6
  +1
  1
  +1
  1
  +1
  0
  +1
  2
  Twitter
  Back to top button