ZABAVNO & DRUŽABNO

Goran Bregović se po nesreči z vespo dobro počuti

Bregović se je po operaciji že oglasil oboževalcem skupine Bijelo dugme

Po prometni nesreči v Parizu, po kateri je moral na operacijo, je Goran Bregović že v polni koncertni formi. Z Bijelim dugmetom bo v soboto nastopil v dunajskem Gasometru, čez sedem tednov pa prihajajo Goran, Alen in Tifa s 24-člansko glasbeno-pevsko zasedbo in Soulfingersi na zadnji žur leta v areno Stožice!

72-letni Goran Bregović, ki je med drugim soustvaril srbsko evrovizijsko pesem Ovo je Balkan ter aranžmajsko uredil Severine evrovizijske štikle, zadnje tedne ves čas skače s kontinenta na kontinent, dneve med nastopi pa preživlja v svojih dveh rezidencah v Beogradu in Parizu. Prav v francoski prestolnici pa je pred dnevi doživel prometno nezgodo. Padel je z vespo in si poškodoval ramo, po operaciji pa je po spletu zakrožil novica, da je bil zaradi tega prisiljen odpovedati prihajajoče koncerte.

Goran Bregović
Bregović po nesreči že nastopa z Dugmetom. Foto: Promo foto
To ne drži. Po nesreči dobro okreva, po nekaj dneh počitka v krogu družine, pa bodo z Alenom Islamovićem in Tifo že to soboto zabavali občinstvo v priljubljeni dunajski koncertni dvorani Gasometer. Mediji poročajo, da v Avstriji vlada izjemno zanimanje za koncert skupine Bijelo dugme in da pričakujejo rekorden obisk, Brega pa dodaja: “Noro bo, kdor ne bo norel z nami, ni normalen!”

Odličen je tudi odziv na prihajajoči ljubljanski koncert. Spomnimo: Bijelo dugme je v naši prestolnici nazadnje nastopilo pred šestimi leti v razprodanih Stožicah. Tokrat pa prihaja na vrhuncu veselega decembra, v še večji zasedbi in s podporo žurerskih kraljev Soulfingers, ki praznujejo 30 let.

Soulfingers
Soulfingers Foto: Promo foto

Bijelo dugme v Stožicah

Še pred začetkom tradicionalne novoletne migracije na Balkan, bosta Stožice na zadnjem žuru leta 28. decembra stresla legendarna benda, ki sta garancija za dober žur: Bijelo dugme z Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, Tifo in 24-člansko glasbeno-pevsko zasedbo ter Soulfingers. Novo leto pred novim letom? Absolutno!

Bijelo dugme, ena največjih jugoslovanskih glasbenih ikon z opusom, ki polni radijski eter in koncertne odre že skoraj 50 let, je zadnjič v Ljubljani nastopil pred 6 leti, v razprodanih Stožicah. Zdaj se Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić – Tifa končno vračajo v našo največjo koncertno dvorano v spremstvu kar dveh orkestrov in pevskega zbora.

Z njimi ste preživeli komunizem, demokracijo, nešteto rojstev, krstov, študentskih žurov, porok, rojstnih dnevov, sedmin pa še kakšno epidemijo ali dve in absolutno si zaslužite, da z njimi vsaj še enkrat glasno zapojete v Stožicah pred koncem sveta. Ali pa vsaj koncem leta. Kar pač pride prej.

Le kdo ne pozna uspešnic, ko so Ne spavaj mala moja muzika dok svira, Hajdemo u planine, Selma, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Loše vino, Ruzmarin, snjegovi I šaš, Lipe cvatu, Ružica si bila, Napile se ulice …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Twitter
Back to top button