EVROVIZIJA

Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral bije bitko za življenje

27-letni glasbenik Salvador Sobral, ki je letos v ukrajinskem Kijevu – s pesmijo Amar Pelos Dois (For The Both Of Us) – Portugalski prvič pripel evrovizijsko zmago, je v začetku septembra oznanil, da se iz zdravstvenih razlogov (začasno) umika iz glasbenih odrov. Skromnega portugalskega glasbenika namreč čaka nujna transplantacija srca.

Salvador s sestro Luiso SobralFoto: Andres Putting

Kot poročajo predvsem tuji mediji so
evrovizijskega zmagovalca v sredini septembra sprejeli na intezivni oddelek lizbonske bolnišnice v
Santa Cuzu, kjer čaka na nujno presaditev srca. Tuji mediji (predvsem portugalski in španski) ob tem dodajajo, da je glasbenik, ki čaka na novo srce, v smrtni nevarnosti ter da je časa vse manj. Ob tem pa se med drugim poraja še eno vprašanje, in sicer ali bo njegovo krhko telo sprejelo srce darovalca …

Salvadorjev poslovilni koncert, ki ga je ob tej priložnosti pripravil v majhnem obmorskem mestecu Estoril, je bil precej čustven. Ko je med drugim izjemno čustveno interpretiral zmagovalno evrovizijsko pesem so pritekle solze, sestra Luisa, na katero je zelo navezan, pa ga je objela in potolažila.

Ob tem spomnimo, da je Salvador Sobral zaradi zdravstvenih težav med drugim v Kijevu manjkal tudi na vseh letošnjih evrovizijskih vajah, namesto njega pa je vse skupaj opravila njegova sestra Luisa, ki ga spremlja na vsakem koraku. V Kijev je nato priletel tik pred polfinalnim večerom ter na koncu s skromnostjo prepričal evropsko občinstvo.

Salvador s sestro Luiso po razglasitvi evrovizijske zmage.Foto: Andres Putting
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button