EMA

Eve Boto na Emi 2019 ne bo, a to ne pomeni, da je Evroviziji rekla ne!

Evo Boto, ki smo jo pobližje spoznali leta 2012, ko je slavila v šovu Misija Evrovizija ter si tako prislužila evrovizijsko vstopnico za Baku, čaka v novem letu veliko glasbenih zgodb. Sploh njena nova bo zaživela že v januarju, če pa bo vse po sreči, pa si v letu 2019 lahko obetamo celo novi album. Kaj pa nova Ema? “Leta 2019 še ne,” pravi pevka.

Leta 2012 je osvojila šov Misija Evrovizija.Foto: Alesh Maatko

“Joj, zakaj me vsi sprašujete, če bom še nastopila na Emi? (smeh) Seveda si želim nastopiti na Emi, kdo pa si ne bi želel še enkrat stati na velikem evrovizijskem odru?” odgovarja glasbenica, ki ob tem še dodaja, da je trenutno o tem ter o pesmi, s katero bi morebiti nastopila, še prerano govoriti. “S festivalskih odrov sem se zaenkrat umaknila, ko bo pravi čas in ko bo
dozorela prava pesem, pa se zagotovo vrnem. Čeprav veste, merila – kaj
je za Evrovizijo, Emo ali Popevko – ni …,
” dodaja Eva Boto, ki nam je še zaupala, da jo na Emi 2019 v tekmovalnem delu zagotovo ne bo.

Čeprav je od njenega nastopa minilo že šest let, jo največji evrovizijski oboževalci z vseh koncev in krajev še vedno spremljajo. Sploh tisti iz tujine so izjemno pozorni na vse njene objave na družbenih omrežjih, če pa kaj od njih deli, pa so presrečni in hvaležni iz srca, pripoveduje Eva, ki je z nekaterimi nekdanjimi evrovizijskimi tekmovalci še vedno v stikih, sploh z makedonsko pevko Kaliopi ter Filipo Sousa iz Portugalske, ki sta prepevali istega leta kot Eva Boto.

V evrovizijskem Bakuju je osvojila 17. mesto v predizboru.Foto: Alesh Maatko

Eva Boto pravi, da kar se glasbe tiče je pop pevka, ki so ji blizu nekoliko hitrejši ritmi, poleg tega pa ima rada sodobno produkcijo in aranžma. “Rada bi, da ko ljudje slišijo mojo pesem na radiu, da takoj vedo: “O, to je pa Eva Boto!” Predvsem takšno glasbo želim ustvarjati,” je še povedala mlada pevka, ki jo v decembru čaka kar nekaj nastopov, predvsem jo bo veliko, kot sama pravi, v domačem okolju, torej na Koroškem.

Sicer pa je bilo za mlado glasbenico leto 2018, od katerega se počasi poslavljamo, precej pestro. “Začela sem ustvarjati avtorsko glasbo, s čimer želim zagotovo nadaljevati v letu 2019. Končno sem podrla zid, saj me je bilo vedno strah dati na trg nekaj svojega. Zdaj sem končno naredila korak naprej, tako da me po zmagi na Emi in kasneje še na Slovenski popevki ni več strah,” je povedala Eva Boto, ki je pred kratkim postala diplomirana profesorica razrednega pouka in ki bo že v začetku januarja presenetila z novo glasbeno zgodbo, pri kateri ji je pomagal – tako kot pri pesmi Tvoja – njen veliki prijatelj Žan Serčič, ki ji je vedno stal ob strani ter jo prepričal v skupno ustvarjanje
glasbe.

Njen zadnji uspeh na festivalih je bila zmaga na Popevki 2016.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button