ZABAVNO & DRUŽABNO

Helena Blagne napolnila Halo Tivoli, publika uživala ob uspešnicah

Več kot 4000 oboževalcev iz vseh koncev in krajev Slovenije je v soboto, 8. decembra zvečer pričakalo najbolj uspešno slovensko pevko vseh časov, Heleno Blagne. V večeru nabitem s čustvi je vsestranska umetnica pred zbranim občinstvom odpela skladbe, ki so zaznamovale njeno kariero, seveda pa niso manjkale nove uspešnice s prihajajočega albuma.

Helena Blagne, ki med drugim navdušuje tudi v Menopavzi, je tokrat z osupljivo odrsko prezenco že s prvo skladb Ti boš vedno prvi začarala zbrano občinstvo in privabila marsikatero solzo na obraz. Nadaljevala je z nostalgičnimi uspešnicami, kot so Naj nihče me ne zbudi, Zaljubljena in Bodi srečen bambino. Priljubljena pevka, ki je med drugim navdušila tudi s čudovito vizualno podobo, najprej je nastopila v prečudoviti, glamurozni rdeči obleki, kasneje pa v zlati večerni opravi, je z nagovori med skladbami povezovala skrbno izbran program ter z duhovitimi nagovori nasmejala občinstvo.

Številni gosti in prijatelji

Na odru pa so se slavljenki pridružili številni glasbeni gostje in prijatelji, in sicer Manca Špik, Kvatropirci, Marko Hatlak Band, Raay, Elvis Jackson in spremljevalna skupina Sopranos. Z Manco Špik je Helena zapela skladbo Osamljena, s Kvatropirci V stari konobi, virtuoz na harmoniki Marko Hatlak je zaigral znameniti Libertango, skupina Elvis Jackson je s Heleno zaigrala ska skladbo The Reason is Music, Raay pa je Blagnetovo spremljal še na klavirju pri veliki uspešnici Ti boš vedno prvi.

Vsestranska umetnica je v polni Hali Tivoli obeležila 30 let glasbene kariere. Foto: Aleš Žnidaršič

Umetniško vodilo priljubljene pevke je bilo glasbo vedno predstaviti na najvišji možni ravni, kar je še enkrat dokazala na tem koncertu v Hali Tivoli, kjer je vladalo fantastično vzdušje, vse skupaj pa je minilo – tako kot vse dobre stvari, žal prehitro.

Veliki Helenini hiti

Seveda pa smo na tokratnem jubilejnem koncertu slišali tudi velike hite, kot so Moj dom, Navaden majski dan, Nocoj, Morje, Zame edini si na svetu, Macho, Pogrešam te, manjkal pa ni niti Moj mornarček, ki je še kako razigral občinstvo. Glasbenica je skupaj odpela 23 pesmi, večer pa je po bučnem aplavzu zaključila s pesmijo Va pensiero iz opere Nabucco, čisto, čisto na koncu pa ni manjkala niti ena izmed njenih najlepših Reci mi.

Mnogi so sicer po koncertu dejali, da so pogrešali še kakšen njen hit. Foto: Aleš Žnidaršič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button