EVROVIZIJA

Dora se po osmih letih vrača v Opatijo; veliki izbor bo 16. februarja

Dora – Izbor hrvaškega evrovizijskega predstavnika se, kot kaže, po osmih letih vrača na male zaslone ter v obmorsko Opatijo, kjer bodo naši južni sosedje 16. februarja 2019 izbrali novega ESC predstavnika, ki bo tokrat odpotoval v izraelski Tel Aviv.

Doletela me je posebna čast, da lahko najavim, da se Dora vrača v
Opatijo. Dora ima dolgo tradiciojo, saj je bil v Opatiji leta 1992
organiziran prvi izbor, na katerem je bila izbrana hrvaška pesem za Pesem
Evrovizije …

Kazimir Bačić, generalni direktor HRT

Hrvaška radiotelevizija HRT se je odločila za širokopotezni evrovizijski izbor, oziroma želi Doro postaviti znova na tisto veličastno mesto, kjer je nekoč že bila. Izbor Dora 2019 bo tokrat potekal 16. februarja 2019, in sicer v športni dvorani Marino Cvetković v Opatiji. Vsaj tako so se dogovorili predstavniki hrvaške televizije in mesta Opatija, ki so na posebni novinarski konferenci podpisali dogovor o sodelovanju.

Dora 2019 se bo odvila 16. februarja 2019 v Opatiji.Foto: HRT

Še pred Doro se bo v isti dvorani 14. februarja 2019 odvil veliki koncert Simfoničnega orkestra HRT, 15. fabruarja pa bo tu še koncer Jazz orkestra HRT.

Kdo vse bo nastopil na Dori 2019 je še prerano govoriti, saj je do 10. januarja 2019 odprt javni razpis za sodelovanje na hrvaškem izboru. Strokovna komisija bo nato izbrala 16 skladb ter dve rezervi. Novega hrvaškega predstavnika pa bo v Opatiji zatem izbralo ljudstvo ter strokovnjaki, podobno kot na Pesmi Evrovizije.

Hrvaško je v Lizboni zastopala Franka. V finale se ni uvrstila.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X