SLO POPEVKA

Bo Popevko 2022 vodila Nina Osenar?

Kot sovoditelja se omenja Maria Galuniča

Do jubilejnega 60. festivala Slovenska popevka, ki naj bi se zgodil 29. oktobra, nas loči le še nekaj tednov. V nekaterih tiskanih medijih in v televizijskih krogih so zaokrožile govorice, da naj bi letošnjo festivalsko edicijo vodila 39-letna pevka, manekenka in nekdanja televizijska voditeljica Nina Osenar, ki je med drugim vodila resničnostni šov Sanjska ženska 2, tri sezone šova Big Brother ter serijo oddaji Zaljubljeni v življenje.

Nacionalna televizija zaenkrat glede celotnega festivala še molči. Je pa zato revija Lady pred dnevi poročala, da naj bi prav Nini Osenar zaupali vodenje tega prestižnega festivala, ki se zadnja leta – roko na srce – kar ne more vrniti v svoje najlepše čase popevk. Bo letos vendarle kaj drugače?

Popevka 2022
Izbrani izvajalci za Popevko 2022. Foto: Promo / osebni albumi

Deset novih skladb

Kot že vemo je strokovna komisija (v sestavi Miša Molk, Helena Blagne, Sara Briški Cirman – Raiven, Alja Kramar in Patrik Greblo) izmed 56 prijavljenih skladb izbrala deset najboljših.

  1. Amaya – Rdeče
  2. Andraž Hribar – Sanjam
  3. BosaZnova – Ljubi me, ljubi nocoj
  4. Dinamitke – Frajer
  5. Gedore – Od tu do tam
  6. Lea Likar Praznik – In vendar dva
  7. Maja Založnik – Mika me
  8. Mia Guček – Nove slike
  9. Saša Lešnjek – Sama
  10. Veronika Strnad – Ljubim

Festival Slovenska popevka je bil prvič prirejen leta 1962 v festivalni dvorani na Bledu. Tam je pred 60 leti slavil Stane Mancini s pesmijo Mandolina.

Lani slavila Raiven in Gregor Ravnik

Na Popevki 2021 je sodelovalo 11 skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Raiven, ki je za skladbo Volkovi prejela Veliko nagrado občinstva Popevke 2021. Veliko nagrado občinstva Popevke 2021.Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik za skladbo Še ko te ni, te imam.

Gregor Ravnik, Raiven
Gregor Ravnik in Raiven sta osvojila Popevko 2021. Foto: Osebni album
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button