ZABAVNO & DRUŽABNO

Anjina skladba Preden gre po dvajsetih letih v novi preobleki

‘Preden gre’ z letnico 2020 je ena izmed enajstih skladb, ki so bile letos spomladi posnete v studiu Bunker in bodo prihodnje leto izšle na novem albumu Anje Rupel. Dve skladbi s prihajajočega albuma sta v letošnjem letu že popestrili radijske valove z Anjinim prepoznavnim vokalom – Odpri oči 2020 in Življenje je kot igra 2020.

Anja RupelFoto: Boštjan Tacol

Pesem ‘Preden gre’ sta Aleš Klinar in Anja Rupel napisala leta 2000 za podelitev modnih nagrad revije Modna Jana. Skladbo je Anja na prireditvi premierno zapela v angleškem jeziku, kasneje pa sta jo skupaj z radijskim kolegom Andrejem Karolijem prepesnila v slovenski jezik. Letos je skladba dobila novo glasbeno podobo, za katero so poskrbeli Aleš Klinar, Anja Rupel in Miha Gorše. Na posnetku je kot gost sodeloval tudi saksofonist Jani Šepetavec. Glasbo za skladbo je napisal Aleš Klinar, besedilo Andrej Karoli in Anja Rupel, za aranžma pa sta poskrbela Aleš Klinar in Miha Gorše.

Spomnimo. Anja Rupel je letos že posodobila pesem Življenje je kot igra. Optimistična pesem, ki je sicer izšla že leta 1994 na istoimenskem Anjinem albumu, je junija letos dobila novo glasbeno preobleko, za katero sta, poleg Anje, poskrbela avtor glasbe, soavtor aranžmaja in producent Aleš Klinar ter soavtor aranžmaja Miha Gorše.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button