ZABAVNO & DRUŽABNO

Alenka Godec z uspešnicami, ki bodo dosegle srca starih in mladih

Prihaja So najlepše pesmi že napisane III

Tretji singel s prihajajočega Alenkinega albuma priredb So najlepše pesmi že napisane 3, je Hiša nasprot sonca – legendarna skladba Petra Lovšina in Vitezov obložene mize. Izšla je pred točno tridesetimi leti na istoimenskem albumu, glasbo in besedilo pa je napisal nihče drug kot Lovšin. Novo podobo je skladbi nadela že izskušena zasedba odličnih glasbenikov pod vodstvom producentov Janija Haceta in Martina Štibernika, skadbo pa so posneli v Štibernikovem studiu Marsh.

Prve ne pozabiš nikoli

Prvi album So najlepše pesmi že napisane je izšel že več kot deset let nazaj in se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih skladb zasidral na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam je takrat postala najbolj predvajana skladba na radijskih postajah v Sloveniji. Izjemna vokalna interpretacija Alenke Godec in sveža inštrumentalna preobleka Janija Haceta sta botrovali izjemnemu izdelku, ki se mu je bilo težko upreti.

Na prvem albumu iz sage So najlepše pesmi že napisane najdemo zaklade iz slovenske glasbene zakladnice, kot so Danes bo srečen dan, ki jo je v originalu zapel Tomaž Domicelj, Maja z biseri (Janez Bončina  Benč), Vsi ljudje hitijo (Neca Falk), Dekle iz zlate ladjice (Ditka Haberl), Julija (Aleksander Mežek) in še mnoge druge uspešnice iz zlatih let slovenske popevke.

Dve leti kasneje, leta 2010, je izšel še drugi del albuma So najlepše pesmi že napisane II. Na njem najdemo pesmi kot so Življenje je lepo, Ti si moja roža (Videosex) in Ne bom pozabil na stare čase (Faraoni).

Pred vrati je tretji del

Album So najlepše pesmi že napisane III bo izšel letos jeseni, ustvarjala pa ga je preverjena, zmagovalna ekipa, ki je sodelovala že pri prvih dveh izdelkih. Tudi ta album bodo krasile sodobne izvedbe nepozabnih slovenskih skladb, od katerih sta Gremo na morje in Spomin že izšla kot singla. Iskrena sporočila, ki jih prenašajo te uspešnice so že v preteklosti dosegle srca starih in mladih in gotovo tudi tokrat ne bo nič drugače.

Alenka Godec
Prihaja album So najlepše pesmi že napisane 3. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button