EVROVIZIJA

Zaskrbljeni Jon Ola Sand: Nekatere stvari bo potrebno pospešiti

Referenčna skupina pri zvezi EBU, ki med drugim nadzira in usmerja aktualni evrovizijski izbor, je te dni obiskala Kijev in se je seznanila z vsemi pripravami, poleg tega pa so si člani ogledali še vsa evrovizijska prizorišča (dvorano, evrovizijsko vas ter EuroClub) …

Jon Ola Sand, evrovizijski nadzornik.Foto: Alesh Maatko

Predstavniki ukrajinske nacionalne televizije NTU in oblasti gostiteljskega Kijeva so imeli z referenčno skupino vrsto različnih dialogov, dotaknili pa so se tudi nerešenih vprašanj, ki mnogim povzorčajo sive lase. Kot je dejal Jon Ola Sand so nekateri predlogi resnično odlični, vsem skupaj pa so predstavili tudi idejo o odru in konceptu izbora 2017. “Še vedno imamo nekaj odprtih vprašanj, ki pa jih moramo čim prej rešiti oziroma se morajo stvari pospešiti, saj v nasprotnem primeru ne bo dovolj časa,” zaskrbljeno pove Jon Ola Sand. Več spodaj v videu!

Referenčna skupina (RG), ki je v preteklosti postavila temelje novodobne Evrovizije je sestavljena iz predsednika, poleg tega so tu še trije predstavniki nacionalnih radiotelevizij, dva izvršna porducenta preteklih dveh izborov, izvršni producent akualnega izbora ter ESC nadzornik. RG trenutno sestavljajo Frank-Dieter Freiling (predsednik), Jon Ola Sand (nadzornik), Pernille Gaardbo (2014), Edgar Böhm (2015), Martin Österdahl (2016), Emilie Sickinghe (AVROTROS), Nicola Caligiore (RAI) ter Aleksander Radić (RTV Slovenija).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button