MMS

Za MMS 2022 prispelo več kot 70 novih melodij

MMS 2022 se bo zgodil 9. julija

Na javni razpis za udeležbo na 41. festivalu Melodije morja in sonca, ki se je zaključil 20. aprila, so prejeli 76 prijav. Katerih 12 skladb se bo potegovalo za zmago, bodo v Avditoriju Portorož javno objavili najkasneje do 17. maja 2022, nato pa bo pred festivalom (predvidoma sredi junija) potekala še novinarska konferenca, kjer bodo predstavili celoten festival z vrstnim redom nastopom vseh izbranih tekmovalcev.

Lansko leto je na javni razpis za MMS 2021 prispelo 74 skladb.

Ducat novih melodij

Na festivalu MMS 2022, ki se bo zgodil 9. julija v Avditoriju Portorož bomo tudi letos slišali 12 skladb. Od tega 8 (osem) ali več izbranih iz razpisa (izbira jih strokovna komisija) in 4 (štiri) ali manj vabljenih avtorjev ali izvajalcev, ki jih izbere oziroma k sodelovanju povabi Organizacijski odbor festivala.

Mario Galunič, Lorella Flego, Tatjana Mihelj
Zmagovalka MMS 2021 Tatjana Mihelj ter voditelja Lorella Flego in Mario Galunič. Foto: Alesh Maatko

Lani slavila Tatjana Mihelj

Na lanskem, jubilejnem 40. festivalu MMS je slavila Tatjana Mihelj s pesmijo Ples v dežju, ki je prepričala tako strokovno žirijo kot tudi občinstvo. Kdo bo letos prejemnik Velike nagrade MMS 2022, bomo izvedeli 9. julija, ko bo na odru Amfiteatra Avditorija Portorož predstavljenih novih 12 skladb. »Želimo si, da bi slovenski glasbeniki prepoznali naš trud in festival MMS sprejeli kot eno redkih priložnosti, kjer je mogoč nastop pred publiko v živo z bendom; ga sprejeli kot izziv in ga podprli z željo po nastopu in številčno prijavo dobrih pop skladb. Če ne bomo sami negovali odnosa do slovenske glasbe, jezika in kulture, ne bo napredka,« so pred zaključkom razpisa poudarili člani Organizacijskega odbora festivala MMS.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button