FESTIVALI

‘Vidimo se na takem lepem koncertu v Ljubljani čez natanko deset let’

… so bile besede, ki jih je ob koncu tradicionalnega koncerta Poletna noč povedal slavljenec Jure. Gala prireditev, ki je potekala v pokritem poletnem avditoriju na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je bila letos v znamenju 80-letnice skladatelja Jureta Robežnika.

Miša Molk in Jure RobežnikFoto: Alesh Maatko

V svoji bogati glasbeni karieri je glasbeni samouk Jure Robežnik napisal več kot 150 glasbenih del, med njimi številne uspešnice, ki jih z veseljem prepevamo še danes. In tem uspešnicam – kot so Orion, Na vrhu nebotičnika, Pegasto dekle, Ptica vrh Triglava, Mlade oči, Če bi teden štel osem dni, Otoki, Presenečenja, Ti si moja ljubezen, Maja z biseri, Lastovka, Vrtiljak in druge – smo lahko ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija ter pod dirigentsko taktirko Patrika Grebla, Lojzeta Kranjčana in Mojmirja Sepeta, prisluhnili na tokratni Poletni noči.

Mojstru Juretu Robežniku so se na prav poseben način poklonili naši glasbeniki, in sicer Nina Strnad, Elda Viler, Eva Boto, Nuška Drašček, Manca Izmajlova, Ana Dežman, Braco Koren, Rok Pečečnik, Irena Vrčkovnik, Alenka Godec, Eva Hren, Andraž Hribar, Neisha, Ana Soklič, Tadej Tomšič, Janez Bončina, Lea Sirk, Katja Koren in Aleks Volasko ter Mladinski zbor RTV Slovenija z zborovodjo Tomažem Pirnatom.

Skozi prijeten prvi poletni večer pa sta vse skupaj popeljala Miša Molk in Janez Čuček.

Ob zaključku ni manjkal Vrtiljak …Foto: Alesh Maatko
Braco KorenFoto: Alesh Maatko

Gala koncert Poletna noč je postala že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke. Poletna noč je v vseh teh letih slovenski glasbeni prostor obogatila s številnimi pevskimi zvezdami in še številčnejšimi skladbami. V zadnjih letih so jo posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Dušanu Velkaverhu, Eldi Viler, Mojmirju Sepetu in 50-letnici Slovenske popevke. Letos so jo posvetili izjemnemu jubileju, 80-letnici izjemnega skladatelja in aranžerja, pianista, vibrafonista Jureta Robežnika.

Dušan Velkavrh, Elza Budau in Jure RobežnikFoto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X