EVROVIZIJA

V pravem evrovizijskemu filmu tudi Conchita Wurst, Jamala in Netta

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga

Novi evrovizijski film ‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga (Pesem Evrovizije: Zgodba ognjene sage)’, ki je na Netflixu doživel premiero 26. junija, je deležen različnih odzivov. Če na eni strani gledalce moti ameriški pristop k Evroviziji, so na drugi še kako navdušeni oboževalci, ki so z glasbeno parodijo oziroma komedijo več kot zadovoljni.

Glavni vlogi v filmu Pesem Evrovizije: Zgodba ognjene sage so zaupali Willu Ferrellu in Rachel McAdams, ki si kot lokalna islandska glasbenika, ki ustvarjata pod imenom Larsa in Sigrit, želita sodelovati na Pesmi Evrovizije. Ta želja se jima po spletu različnih okoliščin na koncu na čuden način tudi uresniči.

Elina Nechayeva in Conchita Wurst
Elina Nechayeva (Estonija 2018) in Conchita (Avstrija 2014). Foto: Netflix

Islandija želi zmagati

Vse skupaj se začne v islandskem mestecu Húsavík, kjer ustvarjata Lars Erickssong in Sigrit Ericksdóttir, ki prepevata (bolj kot ne uspešno) pod imenom Fire Saga. A Lars si želi nekaj več. Želi si nastopiti in zmagati na Pesmi Evrovizije. Glasbenika se resnično prijavita na nacionalni izbor, kjer pa zaradi katastrofalnega nastopa ne zmagata. Premaga ju nadarjena Katiana Lindsdóttir, ki pa potem na zabavi, kjer so na ladji zbrani vsi glasbeniki, razen Larsa in Sigrit, doživi nesrečo. Ladja eksplodira (kako ameriško!) ter ubije vse na krovu, zasedba Fire Saga pa avtomatsko postane islandski predstavnik na Evroviziji. Nato se odvijajo prizori, ki smo jih bolj kot ne navajeni tudi na pravem glasbenem tekmovanju.

Will Ferrell, Rachel McAdams in Conchita Wurst v filmu Zgodba ognjene sage. Foto: Netflix

V enem izmed prizorov islandska predstavnika Lars in Sigrit prispeta v Edinburgh na Škotskem, kjer vso pozornost posvečata svoji pesmi in scenskemu nastopu. Poleg tega spoznata tudi ruskega pevca Aleksandra Lemtova, ki je (kako ameriško!) favorit za zmago. Lemtov ju povabi na veliko zabavi v njegovi hiši, kjer ne manjkajo prava evrovizijska imena, kot so Conchita Wurst, Netta, Jamala, Loreen, John Lundvig, Billal Hasani, Jessya Matador, Elina Nechayeva, Anna Odobescu in še Rybak.

Evrovizijski prizor, ki nam je še kako znan. Foto: Netflix

Snemali na pravi Evroviziji

Pod evrovizijski film, ki ga je režiral David Dobkin, se podpisujeta Andrew Steele and Will Ferrell, ki si je med drugim tudi ogledal pravo Evrovizijo v Tel Avivu. Če na kratko strnemo, in tako ne razkrijemo celotne zgodbe, lahko rečemo, da gre za bolj kot ne hollywoodsko zgodbo. V ameriškem filmu, kjer nastopa tudi nekdanji tajni agent 007, Pierce Brosnan, gre za evrovizijsko parodijo, kjer ne manjka kiča, perja ter klasičnih šlagarjev. In glede na to, da je to glasbeni film, lahko skozi zgodbo slišimo 16 različnih skladb, med katerimi bo zagotovo kakšna prejela 12 točk. Ali pač ne?!

Ruski predstavnik, ki pravi da ni gej, ker v Rusiji ni gejev, je favorit za zmago. Foto: Netflix
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button