LIVERPOOL 2023

V enem izmed teh mest bo Pesem Evrovizije 2023

Kdo izmed sedmerice bo prepričal?

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle ali Sheffield?! V enem izmed teh sedmih mest se bo prihodnje leto, v mesecu maju, odvila Pesem Evrovizija 2023. Tako je skupaj z zvezo EBU sporočil britanski BBC.

Zanimanje za evrovizijsko mesto 2023 je sicer izrazilo 20 britanskih mest iz vseh štirih držav Združenega kraljestva, torej Anglije, Severne Irske, Škotske in Walesa. Od tega jih je sedem prišlo v ožji izbor. Izbrana mesta bodo imela sedaj nekaj več časa, da pripravijo celovito ponudbo, nato pa se pričakuje jeseni, da bo BBC skupaj z zvezo EBU razglasil evrovizijsko mesto 2023. Vsa mesta so med drugim že predstavila, kako bi v samo evrovizijsko zgodbo 2023 vpletli ukrajinsko kulturo, glasbo in skupnost, in sicer, da bi na ta način bilo jasno, da je Ukrajina zmagovalka Pesmi Evrovizije 2022.

Minimalne zahteve

Kandidati za evrovizijsko prestolnico 2023 morajo izpolnjevati kar nekaj minimalnih zahtev, poleg tega pa morajo dokazati, da zmorejo izpeljati tako velik dogodek, kot je Pesem Evrovizije. Prednost pri izbiri evrovizijskega mesta bodo imela tista prizorišča, ki lahko sprejmejo vsaj 10.000 gledalcev v areni, prav tako pa mora biti mesto zlahka dosegljivo za vse mednarodne delegacije, ne nazadnje pa mora imeti mesto dovolj hotelskih nastanitev. Za piko na i bodo tu še organizacijske izkušnje, finančni prispevek, obfestivalska ponudba ter preplet ukrajinske kulture in glasbe.

Glasgow
Glasgowu že od vsega začetka kaže najbolje. Foto: Stephen O'Donnell / Unsplash

Na stavnicah vodi Glasgow

Le nekaj minut po objavi potencialnih evrovizijskih mest so spregovorile tudi stavnice. Tu še vedno (in prepričljivo) vodi Glasgow na Škotskem (40 %). Nato sledijo Birmingham (28 %), Manchester (10 %), Liverpool (9 %), Leeds (7%), Newcastle (4 %) in Sheffield (3 %).

REZULTATI ANKETE

Katero britansko mesto bi vi izbrali za Pesem Evrovizije 2023?

  • Birmingham (53%, 125 glasov)
  • Glasgow (28%, 65 glasov)
  • Liverpool (7%, 16 glasov)
  • Manchester (4%, 9 glasov)
  • Sheffield (3%, 8 glasov)
  • Leeds (3%, 6 glasov)
  • Newcastle (2%, 5 glasov)

Skupno glasov: 234

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button