ZABAVNO & DRUŽABNO

Umrl je Tomaž Ahačič – Fogl

Po dolgotrajni bolezni je v 47. letu starosti umrl priljubljeni glasbenik Tomaž Ahačič – Fogl. Pevec, ki se je v šovu Znan obraz ima svoj glas vsem nam priljubil z odličnimi interpretacijami, je dlje časa bolehal za rakom na grlu, ki pa je bil zanj usoden.

Tomaž Ahačič – FoglFoto: Nejc Tomšič

Glasbenika Tomaža Ahačiča, sicer poznanega pod imenom Fogl, smo zadnjih nekaj let poznali kot pevca zasedbe Yuhubande, ki je ustvarila številne uspešnice, med drugim pa so s pesmijo Če je to slovo slavili na festivalu Slovenska popevka 2005. A še bolj poznan je Fogl postal v priljubljenem šovu Znan obraz ima svoj glas, in sicer ko je oponašal Luciana Pavarottija in Majdo Sepe. Toda sreča in veselje žal nista trajala dolgo. Po izgubi službe je Tomaž zbolel za hudo obliko raka, ki mu je vzel jezik, grlo in izvrsten glas. A to še ni bilo vse, saj mu je na dan operacije umrl še oče. Toda Tomaž Ahačič je takrat dejal, da se ne da. “Predragi moji. Res sem vesel, ker mislite name. Zasuli ste me z pozitivno energijo in tudi prošnjami za prijateljstvo, vendar moj profil počasi postaja poln, zato mi ne zamerite, da ne morem sprejeti vseh. Je pa lepo videti, da so še dobri ljudje na svetu in da nisem sam. Veliko ljudi je z menoj delilo podobno nesrečno zgodbo, v kateri sem se znašel sam. To mi daje še dodatno moč, da se borim naprej. Hvala vam,” so bile besede, ki jih je takrat na svojem facebook profilu zapisal Fogl. Ob tem pa je tudi dodal: “Svojo žalostno zgodbo bi rad delil z vami, a ne zaradi razloga, da bi se vam zasmilil, ampak da mogoče komu rešim življenje ali poskušam pomagati, da se še vedno splača živeti … kljub udarcem, ki te dejansko vržejo na tla. V svarilo vsem, ki mislite, da ste krojači svoje usode, ker rak ne izbira.

V ljubljanski Hali Tivoli se je novembra 2015 zgodil izjemen koncert za Fogla.Foto: Alesh Maatko

Fogl, počivaj v miru

Dragi prijatelj, žal je bila bolezen močnejša … počivaj v miru.

Domen Kuralt
idejni vodja dobrodelnega koncerta

Zaradi vseh teh žalostnih dogodkov so se novembra lani slovenski glasbeniki odločili, da se združijo in Tomažu pomagajo na najboljši način. Zato so organizirali dobrodelni koncert, ki se je zgodil 8. novembra v njegovem domačem Tržiču. Po končanem koncertu, ki je bil nabit s pozitivno energijo in čustvi, so ves izkopiček od prodanih vstopnic podarili prijatelju Tomažu in njegovi družini.

Temu je v ljubljanski Hali Tivoli sledil še drugi dobrodelni koncert, kjer so se mu v znak podpore pridružili številni radijski voditelji različnih radijskih postaj. Na glasbenem odru pa so med drugim zapeli glavni akterji šova Znan obraz ima svoj glas, poleg tega pa še Natalija Kolšek, Daša Gradišek, Andrej Šifrer, Nino, skupine Sopranos, Kingston, Šank Rock, Calypso, Nuša Derenda, Manca Špik in Rebeka Dremelj, ki je s pesmijo Le za kratek čas Tomaža in marsikaterega gledalca ganila do solz. Za še bolj ganljiv trenutek pa je poskrbela Tomaževa hči Anja, ki mu je zapela pesem skupine Muff Naj sije v očeh.

Letošnje leto se za Fogla ni začelo dobro. Prve dni januarja je moral nazaj v bolnišnico,
in sicer zaradi zatekanja vratu kot posledice obsevanj. A Tomaž je veš
čas ohranjal optimizem in pozitivne mislil delil na družbenem omrežju. “Pod
narkozo me bodo spet malo odprli in mi naredili en servis, kot v šali
pravi moj zdravnik operater. Vi pa mi vsi ostanite zdravi in čili. Vaš
Tomaž Ahačič Fogl,
” je takrat zapisal glasbenik, ki je kljub izjemni volji do življenja in poln upanja izgubil boj z zahrbtno boleznijo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button