ZABAVNO & DRUŽABNO

Tinkara med začetkom in koncem

Album Neskončnost že prinaša skladbe iz Tinkarine preteklosti ter tudi nekaj novih. Album bo izšel še to leto, z njega pa smo slišali že nekaj singlov, ki so med epidemijo ugledali luč sveta, in sicer Slepa Sreča, A se tukaj svet konča.

Naša glasbenica in nekdanja evrovizijska predstavnica iz leta 2014 aktivno sodeluje tudi z glasbeniki izven naših meja, njihov glavni skupni imenovalec, ki jih povezuje, pa je magična beseda flauto rock.

Tinkara KovačFoto: Saška Sonja Sagadin

Nazadnje je bila povabljena k projetu italijanske kultne zasedbe Litfiba, kjer je v studiu v Firencah snemala parte flavte, tokrat pa predstavljamo Tinkarino (znova) sodelovanje z velikanom flavto rocka – Ianom Andersonom iz zasedbe Jethro Tull. Leta 2004 sta Tinkara Kovač in Ian Anderson prvič skupaj stopila na oder. To je bilo na Tinkarinem velikem koncertu v Cankarjevem domu, na katerem je Ian Anderson nastopil kot posebni gost. Za tem se je Tinkara pridružila Ianu in njegovim raznolikim zasedbam v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem še deset krat.

Tinkara Kovač je priznana flavtistka, pevka in pop rock glasbenica.Foto: Saška Sonja Sagadin

Ključ do glasu

Glede na dolgoletne vzpodbude in prošnje različnih vokalistov Tinkara
končno prvič letos poleti vabi na masterclass za razvijanje potenciala
glasu in za iskanje lastnega izraza preko glasu.

Skupaj s kolegom glasbenikom, mentalnim trenerjem, coachem Guidom Tonizzom iz bližnjega
Vidma bosta tečajnike podprla pri ‘odklepanju’, osvobajanju in
obogatitvi njihovega glasu v sozvočju z umom in čustvi. To bosta storila
s posebnimi, sodobnimi tehnikami in prijemi in dragocenimi nasveti ter
vajami. Tečaj bo potekal v treh jezikih, v slovenščini, italijanščini in
angleščini, odvijal pa se bo 24. in 25. junija v Novi Gorici.

Tokrat sta skupni nastop želela ponoviti, a je epidemija prekrižala načrte. “Skladbo smo sprva želeli izdati ob koncertu Jethro Tullov, ki bi se moral zgodit lani, 7. decembra,  pa se ni. Verjamem, da imamo vse možnosti, da legendarne Jethro Tulle v Sloveniji vidimo v prihodnjem letu, ko bo situacija na koncertnih prizoriščih bolj sproščena. V pričakovanju srečanja v živo pa spuščam v radijski eter skladbo, pri kateri flavto igra Ian Anderson. Ko sem snemala album, sva se slišala in sem mu pripovedovala o glasbi, ki bo na albumu. Kar sam je rekel, da z veseljem pri kakšni skladbi sodeluje. In tako sem mu poslala tole, čez nekaj dni sem imela na mailu odličen posnetek. In to je rezultat najinega ponovnega sodelovanja, ki se ga vsakokrat neizmerno razveselim,” je povedala Tinkara Kovač.

Naslov pesmi je Med začetkom in koncem, izšla pa bo na albumu Neskončnost. Tinkara se v besedilu sprašuje o pomembnosti začetkov in koncev v naših življenjih: “Kolikokrat se v življenju ukvarjamo z začetki in konci nekih zgodb pa pozabimo na vse tisto, kar je bilo vmes. Življenje je eno neskončno potovanje slik, ki niso črno-bele.”

Tinkara je sicer vpeta v več projektov, zadnji je bil sodelovanje pri pesmi Svobodno sonce 2021, pri katerem so sodelovala najbolj zveneča imena, na spodnjem linku pa si lahko ogledate t.i. ‘making of video’, kjer so zbrane vse dogodivščine in prigode s snemanja …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X