ZABAVNO & DRUŽABNO

Tinkara Kovač in Andrea F se spominjata prave umetnine

20. obletnica izida albuma O-range

Sliši se neverjetno, a minilo je že 20 let odkar je v eter odšel O-range, ki je eden najbogatejših ter v vseh pogledih zelo dodelanih albumov. Na njem najdete uspešnice, kot so Spezzacuori, Med zemljo in zrakom, Tam kjer ste vi in še kateri bi se našli.

Tinkara Kovač
Tinkara Kovač na odru Evrovizije 2014. Foto: Alesh Maatko

Sodoben zvok

Ko jim prisluhnemo na današnji dan ugotovimo, da je zvok še vedno zelo sodoben. Na albumu je sodelovalo ogromno število priznanih glasbenikov iz regije (Matej Mršnik, Peter Dekleva, Rudi Bučar, Rok Lopatič, Anže Langus, Boštjan Gradišek, Aleš Uranjek, Bernard Pajk, Boštjan Narat, Drago Hrvatin), kot tudi takšnih svetovnega kova (italijanski kantavtor, skladatelj in glasbenik Massimo Bubola, basist Dan Lavory iz skupine Tonic, pevec Mike Peters iz skupine Alarm, britanski tekstopisec, pianist in skladatelj Paul Millns ter španski glasbenik Carlos Núñez ki je mdr. napisal pesmi za Bonnie Taylor in Joe Cockerja).

Anika Horvat in Tinkara Kovač
Anika Horvat in Tinkara Kovač na odru MMS 2022. Foto: Alesh Maatko

Prava umetnina

Album je tudi v širšem kreativnem smislu prava umetnina – celotna podoba, tako zvočna, kot vizualna, nosi O-range pridih in je koherenten v vseh segmentih – od samih skladb, designa ovitka, videospotov in celo oblačil, ki so jih takrat na odrih nosili Tinkara ter njeni spremljevalni glasbeniki.

Ob tej priložnosti je nastal zanimiv pogovor Tinkare Kovač z njenim tedanjim producentom Andreo F, ki so ga v založbi Dallas posneli v minulih dneh. Skozi pogovor oba glasbena mojstra obujata spomine na ustvarjanje albuma O-range.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button