FESTIVALI

Tilen Lotrič z zavrnjeno popevko slavil na Hrvaškem

Prva festivalska izkušnja za Tilna

Jubilejna Slovenska popevka 2022, na kateri so slavili Primorci, tako ali drugče še vedno odmeva. No, na drugi strani pa odmevajo tudi skladbe, ki so bile zavrnjene prav za 60. festivalsko edicijo. Med njimi je tudi skladba Zauvijek moja, s katero je naš Tilen Lotrič – pod umetniškim imenom Angelo – na hrvaškem festivalu DarFest prepričal tako žirijo kot občinstvo.

Da ne bo pomote … naj povemo, da je imela omenjena pesem za popevko drugega izvajalca kot tudi slovensko besedilo, ki ga je ustvaril mojster besedil za zabavne in narodnozabavne skladbe. Obe imeni bomo tokrat izpustili. No, za hrvaško verzijo skladbe Zauvijek moja je besedilo prispeval Robert Pilepić, pod aranžma se je podpisal Aleksandar Valenčić, za glasbo pa je poskrbel mojster Goran Šarac, ki nam je zaupal celotno zgodbo.

Nasvidenje ob kakšni drugi priložnosti

“Ravno dan po zmagi in osvojeni lovoriki Grand Prix sem v večernih urah gledal festival Popevka. Ob tem sem se spomnil zanimivega naključja. Isto pesem sem z odličnim slovenskim besedilom poslal na natečaj Popevka 2022. Od organizatorjev sem prejel le elektronsko sporočilo, v katerem je dobesedno pisalo, če citiam: ‘Nasvidenje ob kakšni drugi priložnosti’,” u uvodu pove Šarac, ki doda, da se je nato odločil, ker je bila pesem prosta, da jo pošlje na 17. festival zabavne glasbe DarFest.

Tilen Lotrič in Goran Šarac
Tilen Lotrič in Goran Šarac sta bila po festivalu presrečna. Foto: DarFest

Na DarFestu v kraju Daruvar se je skupaj predstavilo 21 glasbenikov, ki so se potegovali za Veliko nagrado DarFesta 2022 in preostale nagrade. Prvo mesto je osvojil Tilen Lotrič (kot Angelo) s skladbo Zauvijek moja. Drugi je bil Ivo Jurić s skladbo Sad i Zauvijek, tretji pa prav tako Slovenec Alen Vogrinec s skladbo Što mi ljubav znači.

Prišel, videl, zmagal

In kako se je potem odvijala zgodba z nesojeno popevko? “Takoj sem poklical Robija Pilepića (Morski vuk in druge), da naredi hrvaško besedilo. Nato se je znova zapletlo, ker je hrvaški pevec na katerega sem računal, šel v snemanje drugega singla … Spomnil sem se, da sva se s Tilnom Lotričem že eno leto pogovarjala, da poizkusimo regionalni preboj. In zgodilo se je. Tilen je, kot se reče: ‘Prišel, videl, zmagal’ … In usoda očitno vedno poseže vmes, pripelje pesem do pravega pevca – Tilna, ki smo mu za Hrvaško dali ime Angelo,” je še dejal Goran Šarac, ki vse skupaj zaključil z znanim rekom: “Če se enemu ne stemni, se drugemu ne zjasni.”

Tilen Lotrič
Daruvarsko občinstvo ga je prijetno presenetilo. Foto: DarFest

Naš Tilen Lotrič je na 17. festivalu DarFest še kako navdušil nekdanjega evrovizijca Jacquesa Houdeka, ki je bil tokrat v šestčlanski komisji.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
20
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button