ZABAVNO & DRUŽABNO

Spotify prišel v Slovenijo

Dolgo pričakovan in najbolj priljubljen ponudnik digitalnih glasbenih vsebin Spotify je z današnjim dnem končno dostopen v Sloveniji! Več kot 50 milijonov skladb in več kot milijon podcastov postavlja Spotify v sam vrh priljubljenosti med ponudniki pretočnih vsebin.

Spotify je bil osnovan pred dvanajstimi leti na Švedskem, danes pa šteje
že več kot 286 milijonov uporabnikov iz celega sveta. Je eden največjih
generatorjev prihodkov v digitalnem segmentu glasbene industrije.

S prihodom Spotify v regijo predvidevamo, da se bo trg digitalne glasbe občutno spremenil, saj smo dobili priložnost oblikovati glasbeni digitalni trg po željah končnih uporabnikov glasbe in njenih ustvarjalcev. Digitalizacija je v glasbi zelo pomemben segment v mnogih kategorijah razvoja industrije, ob tem pa spodbuja prepoznavnost o pomembnosti glasbe v vsakodnevnem življenju.

Spotify prišel (tudi) v Slovenijo!Foto: Promo foto

Ena od priljubjenih Spotify orodij je ‘Spotify for Artist’, ki
glasbenikom omogoča upravljanje z osebnim profilom v katerem glasbenik
lahko pregleduje številne podatke, opravlja analize, ter komunicira s
svojimi poslušalci. Je zelo močno promocijsko orodje.

Povečani prihodki v glasbeni industriji so še kako pomembni za razvoj glasbe, ne le za njeno ustvarjanje. Glasbena industrija podpira in ustvarja številna delovna mesta, tudi tista, ki so le sekundarno povezana z glasbo (oglaševanje, filmsko ustvarjanje, radijske in televizijske postaje …). Prihodki od streaminga so v vsakoletnem porastu, v nekaterih državah prihodki od digitalnega pretoka glasbe predstavljajo že več kot polovico vseh prihodkov od prodaje glasbe, v Nemčiji kar 64 odstotkov.

Brskajte po novih slovenskih izdajah in podpirajte slovensko glasbo z ustvarjanjem seznamov predvajanj, ki jih lahko delite na vsa družbena omrežja. Odkrivajte nove glasbene zgodbe! Spotify je prvi mesec od registracije novega uporabnika brezplačen, nato bo za mesečno naročnino potrebno odšteti 5,99 evrov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button