EMA

Slovenija izbira: Deset pesmi, dva superfinalista ter le en zmagovalec

Skozi naš nacionalni evrovizijski izbor nas bo tokrat popeljala gostiteljica Ajda Smrekar, voditelj radijskega prenosa pa bo Maj Valerij. Kim, Renata Mohorič, René, Fed Horses, Ula Ložar, Lumberjack, Okustični, INMATE, Zala Kralj & Gašper Šantl in Raiven pa so tisti tekmovalci na izboru Ema 2019, ki se bodo borili za novo evrovizijsko vozovnico.

V ŽIVO: Dogajanje v živo lahko spremljate na našem FACEBOOK profilu EVROVIZIJA.COM.
Voditeljica Ajda SmrekarFoto: David Lotrič Banović

Kot prva bo na oder stopila Kim (Rhythm back to you), nato ji bodo sledili Renata Mohorič (Three bridges), René (Ne poveš), Fed Horses (Ti ne poznaš konjev), Ula Ložar (Fridays), Lumberjack (Lepote dna), Okustični (Metulji plešejo), INMATE (Atma), Zala Kralj & Gašper Šantl (Sebi) in Raiven (Kaos).

Glasovanje na Emi bo potekalo v dveh krogih!
Najprej bo svoje povedala tričlanska strokovna komisija, ki bo za
superfinale izbrala dve skladbi izmed desetih.  Izbrana superfinalista bosta svojo pesem odpela še enkrat, nato bo imelo glavno
besedo ljudstvo, ki bo lahko za svojega favorita glasovalo do petkrat z iste telefonske številke. Tisti superfinalist, ki bo na koncu zbral največ glasov, se bo v Tel Avivu predstavil v prvem predizboru, 14. maja. Če se bo uvrstil med prvih deset,
bo nastopil tudi v velikem
finalu, 18. maja 2019.

Sicer pa bodo na odru Eme nastopili tudi trije glasbeni gosti: Lea Sirk, zmagovalka izbora Ema 2018, Španec inoT, ki je Slovenijo osvojil z mojstrskimi vokalnimi imitacijami znanih glasbenikov ter še Smaal Tokk, primorski »gengsta« raper.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button