FESTIVALI

Skozi MMS 2019 nas bosta popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn

V poletnem amfiteatru portoroškega Avditorija se bo letos zvrstil že 39. festival Melodije morja in sonca. Prireditev bo v soboto, 6. julija, v neposrednem prenosu ga boste lahko spremljali ob 21. uri v programih RTV Slovenija. Voditeljici bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn.

Bernarda Žarn in Lorella Flego.Foto: ZEN

Izvajalci se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljšo interpretacijo vokalnega solista in najbolj obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča.

»Ko si tako dolgo na sceni in postaneš del projekta, kot so Melodije morja in sonca, veš, da oder od tebe ne zahteva le vodenja. Zahteva strast, predanost, odlično poznavanje občinstva in konec koncev tudi televizijske dinamike. Kar je zame najpomembneje, pa je kemija in ta kemija bo, tako kot lani, prisotna tudi letos. Z Bernardo sva prijateljici in sva delili marsikatero avanturo, skrivnost in željo. Na prvem mestu je spoštovanje in nedvomno naju povezuje tudi dejstvo, da sva obe deloholika, a v dobrem smislu. Zdi se mi, da bi lahko skupaj na odru stali tri dni zapored in še vedno bi lahko povedali kaj novega občinstvu, hkrati pa se imeli izredno dobro. MMS je priložnost za neskončno zabavo, glasbo v živo, pravo mero vročine in nepredvidljivosti, ki nas prav vsako leto čaka za vogalom. Seveda pa so glavni akterji glasbeniki in obeta se veliko dobre glasbe, zato ne dvomim, da bo 6. julija čarobna noč in že komaj čakam, da se čarovnija zgodi,« letošnji festival napoveduje Lorella Flego.

V tekmovalnem delu se bo predstavilo 14 izvajalcev.Foto: Avditorij Portorož

Lani je slavila Lea Sirk s skladbo Moj profil, ki sta jo ustvarila Lea Sirk in Tomy DeClerque. Lea Sirk bo v vmesnem programu na festivalu, ki ga boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in na RTV 4D, nastopila tudi letos.

»Res imam lepe spomine na lanske Melodija morja in sonca, dobrovoljno občinstvo, sodelovanje z ekipo Avditorija, občine Piran in naše Radiotelevizije ter seveda – s prijateljico Lorello. Tako lepo in fino je rekla Lorella, da ne gre le za vodenje … Res si želiva in si prizadevava, da bi se vsi imeli čim lepše in se čim bolje počutili: nastopajoči na odru, občinstvo v avditoriju in gledalci pred TV-zasloni. To je in mora biti praznik veselja, sproščenosti, a gotovo tudi kančka glamurja. To je festival s častitljivo tradicijo in ta si zasluži spoštovanje,” je še dodala Bernarda Žarn.

Bernarda Žarn in Lorella Flego, voditeljici letošnjega festivala.Foto: ZEN
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button