EVROVIZIJA

Rotterdam 2021: Kako mimo so v drugo udarile napovedi in stavnice?

Bolj kot pesmi so premnoge tudi pred drugim evrovizijskim predizborom zanimale napovedi, katerih deset držav se bo uvrstilo v finale. In glede na to, da je druga tretjina letošnjega evrovizijskega dogajanja za nami in da imamo novih deset finalistov, lahko znova preverimo, kako natančne so bile napovedi v novinarskem središču!

V finale se je uvrstilo novih deset državic.Foto: ESC 2021 / Zajem zaslonske slike

Če najprej pogledamo stavnice … te so napovedale, da se bodo v finale uvrstile Švica, Bolgarija, Islandija, Grčija, Finska, San Marino, Portugalska, Srbija, Albanija in Avstrija. Sodeč po razpletu so
se zmotili le pri Avstriji. Namesto nje je v finalu Moldavija!

Kaj
pa napovedi v novinarskem središču? Te se v bistvu niso zmotile, saj so vse pravilno napovedale!

Veselje v srbski delegaciji …Foto: EBU/Andres Putting

Uvrstitve v finale so se izjemno razveselile članice srbske zasedbe Hurricane, ki so potihoma takšen razplet pričakovale, saj so bil odzivi izjemno pozitivni. Poleg tega se Srbija skoraj vedno uspe prebiti naprej. Zaenkrat jim ni uspelo le trikrat, in sicer leta 2017, 2013 in še 2009. Najboljšo uvrstitev so sicer osvojili pred skoraj desetimi leti, ko je v Bakuju 2012 Željko Joksimović s pesmijo Nije ljubav stvar Srbiji pripel tretje mesto. In kako kaže Sanji Vučić, Ivani Nikolić in Kseniji Knežević za veliki finale? Stavnice jih uvrščajo v zlato sredino, podobne pa so tudi napovedi v novinarskem središču.

Drugi predizbor: Neusmiljene angleške stavnice pred predizborom.Foto: eurovisionworld.com
Drugi predizbor: Napovedi v novinarskem središču, v Areni Ahoy.Foto: Eurovision 2021 Press Poll
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button