EMA 2022

Rok za prijave zaključen; kdaj bodo znane pesmi za Emo 2022?

Izbrane pesmi bodo znane pred božičem

22. novembra 2021 se je zaključil rok, na katerega so lahko zainteresirani glasbeniki prijavili svoje glasbene kreacije za izbor Ema Freš in Ema 2022. Kot je že znano, bo izbor predstavnika RTV Slovenija za 66. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2022 letos potekal v dveh sklopih oziroma kategorijah. Najprej bo tu Ema Freš, ki je/bo namenjena novincem na slovenski glasbeni sceni, nato pa bo sledila Ema 2022, na kateri bodo poleg zmagovalcev Eme Freš nastopili že uveljavljeni glasbeniki.

Postopek izbire skladb

Prispele prijave iz obeh kategorij bosta po preteku rokov za oddajo prijav ovrednotili najmanj tričlanski strokovni komisiji, ki ju na predlog odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija in ob predhodnem pisnem soglasju direktorja TV Slovenija imenuje generalni direktor RTV Slovenija. Poleg prijavljenih skladb si RTV Slovenija pridrži pravico neposredno povabiti k sodelovanju poljubno število avtorjev ali/in izvajalcev, ki jih po enakih kriterijih, ki so zapisani v pravilniku, prav tako ovrednoti pristojna strokovna komisija. RTV Slovenija bo objavila seznam izbranih skladb in izvajalcev najpozneje 20. decembra 2021.

Vsak član strokovne komisije mora upoštevati umetniška, estetska in produkcijska merila, poleg tega pa še inovativnost skladbe ter kakovost posnetka.

Ema Freš

Najprej se bo v štirih tednih na spletu predstavilo 24 skladb. Od 24 skladb jih bo po štirih tednih spletnega predizbora Eme Freš ostalo še 14. Štirinajsterica glasbenih novincev se bo januarja predstavila še enkrat, tokrat v dveh televizijskih oddajah Ema Freš, in se potegovala za eno od štirih mest, namenjenih novincem izbora Ema 2022.

Odločitev o izbranih skladbah je v izključni pristojnosti strokovne komisije in je dokončna.

Velika Ema v treh večerih

Izbor Ema 2022 bo potekal v treh večerih – v dveh predizborih in finalu. V vsakem predizboru bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca EME Freš. Žirija in telefonski glasovalci bodo v vsakem polfinalu izbrali po šest finalistov. Dvanajsterica izbranih bo nastopila na velikem odru finalnega izbora Ema 2022. O najboljšem bodo skupaj (v razmerju 50 : 50) odločali gledalci in pet petčlanskih žirij. Zmagovalec bo postal slovenski predstavnik na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo prihodnje leto v Torinu, in sicer 10., 12. in 14. maja 2022.

Ana Soklič
Na zadnji Emi (leta 2020) je slavila Ana Soklič. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X