LIVERPOOL 2023

Robbie Williams na Pesmi Evrovizije 2023?

Razkril recept za dobro uvrstitev

48-letni Robbie Williams, ki te dni predstavlja novo skladbo Lost s prihajajočega albuma XXV, s katerim proslavil 25 let solo kariere, je pred dnevi za BBC Radio 1 spregovoril tudi o Pesmi Evrovizije, ki jo, kot pravi, obožuje! Priljubljeni britanski glasbenik in besedilopisec je sicer dejal, da nima želja, da bi zastopal Veliko Britanijo na Pesmi Evrovizije, bi pa z veseljem nastopil v šov programu, kot sta to že storila Madonna v Izraelu in Justin Timberlake v Stockholmu.

Sicer pa je Robbie Williams, ki je velik oboževalec Evrovizije, v oddaji razkril še recept za dobro uvrstitev. “Zelo preprosto je. Potrebujete odlično pesem in odličnega izvajalca, da jo izvede. Če teh dveh stvari ni, bo nič točk,” je strnil glasbenik.

25 let Robbijeve solo kariere

Sicer pa nova pesem Lost, ki sta jo producirala Guy Chambers in Richard Flack, vsebuje vse elemente, ki zagotavljajo, da lahko postane takojšnja klasika. Robbie Williams pravi: “Lost govori o trenutkih v mojem življenju, ko sem se prepustil nepremišljenemu vedenju.”

Album XXV, ki bo pri založbi Columbia Records izšel 9. septembra, proslavlja 25 let Robbijeve solo kariere. Na njem se nahajajo vsi njegovi največji hiti, tokrat na novo orkestrirani s strani Julesa Buckleya, Guya Chabersa in Steva Sidwella ter posneti s priznanim nizozemskim orkestrom Metropole Orkest.

Album bo na voljo kot CD (standard in deluxe), vinil in kaseta. Tako standardna kot deluxe različica bo vsebovala ‘Lost’, medtem ko bo deluxe album vključeval še tri izvirne skladbe – Disco Symphony, More Than This in The World And Her Mother. Na albumu prav tako ne bo manjkalo skladb, kot so Angels, Eternity in The Road to Mandalay, ki oboževalcem po svoje namignejo, kaj prihaja.

Robbie Williams
Robbie Williams predstavlja pesem Lost. Foto: Menart / Sony Music

Junija je Robbie za konec tega leta napovedal tudi novo turnejo po arenah, z datumi po Združenem kraljestvu in na Irskem. Jesenska turneja, ki se bo odprla z dvema večeroma v londonskem The O2, bo praznovanje Robbiejevih 25 let kot solo izvajalca. Vstopnice so že na voljo.

XXV je še en velik mejnik v karieri enega najbolj priljubljenih umetnikov na svetu. Robbie ima 6 od 100 najbolje prodajanih albumov v britanski zgodovini, prodal je ogromnih 80 milijonov albumov po vsem svetu, dosegel 14 singlov številka 1 in rekordnih 18 nagrad BRIT – več kot kateri koli drug izvajalec v zgodovini glasbe. Njegov zadnji album, ‘The Christmas Present’ (2019), je postal njegov 13. album številka 1 v Združenem kraljestvu, s čimer je izenačil rekord Elvisa Presleyja. Skupaj z albumi, ki jih je izdal kot član skupine Take That, ima Robbie tako kar 17. najvišje uvrščenih albumov, kar ga uvršča med tri najboljše izvajalce vseh časov z največ hiti v njihovem katalogu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button