ZANIMIVOSTI

Olivia Newton-John je bila tudi evrovizijka

Leta 1974 je prepevala Long live love

Vse svetovne medije je preplavila novica o smrti pevke Olivie Newton-John. Čeprav je bila rojena v Cambridgu, kjer je njen oče sodeloval pri projektu Enigma, njed ded po materini strani pa je bil nemški Nobelov nagrajenec Max Born, ki je v Anglijo pribežal pred nacisti, jo imajo za svojo predvsem Avstralci, saj se je družina tja preselila, ko je bila stara 6 let. Tam je naredila tudi prve glasbene korake. Svetovno slavo je dosegla predvsem z vlogo v filmski priredbi muzikala Briljantina (Grease) v paru z Johnom Travolto. Manj uspešen je bil muzikal Xanadu. Posnela je vrsto hitov, npr. Banks of Ohio, I honestly love you, tri pesmi iz Briljantine, Physical …

Piše se leto 1974

Manj znano dejstvo je, da je leta 1974 zastopala Veliko Britanijo na evrovizijskem festivalu v Brightonu s pesmijo Long live love. Za takratne britanske standarde je zasedla “šele” 4. mesto, a pred njo so se uvrstili le Abba, Gigliola Cinquetti in nizozemski duet Mouth&MacNeal.

Že konec 80. let je bilo objavljeno, da ima raka, a ji ga je uspelo premagati. Ko se ji je bolezen ponovila, ji ni več uspelo. Stara je bila 73 let.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button