EMA

Razkrivamo imena petčlanske slovenske evrovizijske žirije 2017

Lansko leto je bilo, kar se glasovanja tiče, napeto do zadnjega trenutka. Nič drugače ne bo na letošnjem izboru, ko bodo v tradicionalnem sporočanju glasov svoje povedale strokovne komisije, nato pa bodo sledili še rezultati telefonskega glasovanja …

Strokovna ESC komisija 2017: Darja, Gaber, Nika, Martin in Jernej.Foto: RTV Slovenija

Našo letošnjo strokovno komisjo bodo sestavljali Darja Švajger, Nika
Zorjan, Martin Štibernik, Gaber Radojevič in Jernej Dirnbek. Petčlanska
strokovna komisija bo v času glasovanja prispevala 50 odstotkov glasov,
preostalih 50 pa gledalci s pomočjo ‘televotinga’.

Evropska zveza radiotelevizij se je tokrat odločila, da pred pričetkom prvih evrovizijskih vaj razkrijejo vsa imena strokovnih komisj, in sicer vseh sodelujočih držav. Vsi člani komisije so profesionalni glasbeniki, ocenjevali pa bodo vokal, odrsko prezenco, kompozicijo in pesem ter nezazadnje celoten vtis. Naj kot zanimivost zapišemo, da letošnji člani komisije niso bili člani evrovizijskih žirij zadnji dve leti, vsi so starejši od 16 let in nobeden izmed članov ni zaposlen na nacionalni televiziji.

Spomnimo. Slovensko strokovno evrovizijsko komisijo so leta 2014 sestavljali Helena Blagne, Anže Langus Petrovič, Robert Pikl, Izak Košir in Alya. Leta 2015 Tinkara Kovač, Miha Gorše, Sandra Feketija, Alex Volasko in Andrej Šifrer. Lansko leto 2016 pa so bili člani komisije Marjetka Vovk (predsednica komisije), Tadej Košir, Urša Vlašič, Klemen Mramor in Eva Hren.

Tokrat bo članica komisije tudi Darja Švajger, ki nas je na ESC zastopala dvakrat.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X