EMA

Nejc Šmit po EMI: Živčki so delali, veliko je bilo tudi adrenalina

Čeprav je nastopanja na odrih že vajen, je bilo vodenje Eme za Nejca Šmita velik izziv. “Bila je izvrstna izkušnja,” si je oddahnil in prve vtise po tem, ko je stopil z Eminega odra, strnil letošnji voditelj Nejc Šmit.

Za mladega Gorenjca, ki smo ga do nedavnega lahko spremljali tudi v oddaji NPU, je bilo povezovanje tovrstne prireditve, kot je poudaril, zanimiva naloga. Seveda ni manjkalo niti odgovornosti: “Seveda, odgovornost je bila zelo velika, saj gre za vodenje tako velike prireditve, ki poteka le enkrat letno. Živčki so delali, veliko je bilo tudi adrenalina.”

Dodal je, da je bilo vse skupaj lažje, ker pred kamerami ni bil sam. Skozi glasbe večer so ga namreč spremljale tudi tri sovoditeljice in izkušene evrovizijske pevke – Darja Švajger, Tinkara Kovač in Maja Keuc. Kljub tremi je bilo vzdušje tako precej bolj pozitivno.

“Dame so mi na odru precej pomagale,” se je nasmehnil. In kako se sicer sooča s tremo? “Nimam posebne tehnike za sproščanje, ker že nekaj časa nastopam in sem se navadil na to, da tremo lahko preobrazim v energijo in adrenalin. Pred nastopom je dobro biti sam s sabo, se bodriti in misliti pozitivno,” nam je zaupal.

Nejc Šmit v družbi Darje Švajger in Maje Keuc. Foto: Alesh Maatko

Kljub temu pa se novopečeni voditelj najraje še vedno posveča igranju in nastopanju v Impro ligi. “Še vedno se bom ukvarjal s komedijo, to jeprvotna stvar. Tam imam dobre prijatelje, s katerimi veliko nastopamo. Upam pa, da se tudi na televiziji najde še kak projekt zame,” je za naš portal Evrovizija.com še povedal Nejc.

Voditeljska ekipa Eme pa je bila tudi po odhodu z odra vidno dobre volje: “Ja, ko smo končali, smo bili zadovoljni. Tudi za to, ker smo uspešno prebrodili nekaj tehničnih težav, ki se pri prireditvah v živo lahko zgodijo.” Kljub manjšim zapletom pa je oddaja potekala brez večjih težav. Za pestrost je, poleg pevskih nastopov njegovih kolegic, poskrbel tudi Nejc sam. Pred kamerami je tako denimo zaigral na kitaro in zaplesal. “Na začetku smo me vprašali, kaj vse lahko počnem. Odločili smo se, da se bom preizkusil v različnih vlogah. Raznolikost je pripomogla k dinamičnosti prireditve,” je o svojih talentih, ki jih je predstavil na odru Eme, povedal Šmit.

Nejc Šmit je na odru tudi zaplesal. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button