EVROVIZIJASANREMO

Bodo zmagovalci Sanrema Il Volo osvojili še veliki Grand Prix Eurovision 2015?

Italijanski trio Il Volo, ki ga sestavljata dva tenorista Piero Barone in Ignazio Boschetto ter Gianluca Ginoble, ki poje prvi bas oz. bariton, se je na letošnjem italijanskem festivalu Sanremo predstavil s pesmijo Grande Amore in zmagal. Trio bomo tako lahko slišali tudi na letošnji Evroviziji …

Il Volo na Sanremu 2015.Foto: Alberto Terenghi

Skupino so osnovali že producenti oddaje že leta 2010, v kateri so zbirali najboljše pevce, za mednarodni preboj pa je poskrbel avtor mnogih uspešnic, Tony Renis, ki je po ogledu oddaje takoj stopil v kontakt s starši, saj Piero, Ignazio in Ginaluca takrat še niso stopili čez prag polnoletnosti. Uspelo jim je sestaviti vizijo o skupini in tako je trio Il Volo postala prva italijanska skupina, ki je podpisala pogodbo neposredno z ameriško založbo.

Že v prvem letu ustvarjanja je skupina slavila mednarodne uspehe, leta 2013 je nastopila na podelitvi glasbenih nagrad Lantin Billboard Music Awards. Z albumom Buon Natale – The Christmas Album je osvojila prvo mesto billboardove lestvice ‘prazničnih albumov’ in prvo mesto billboardove lestvice klasičnih albumov. V 2014 je trio že prejel billboardovo nagrado za najboljšo skupino v kategoriji latino pop albumov ter nagrado El Pulso Social, ki jo podelijo glasbenikom z največ interakcije na družbenih omrežjih v času trajanja dogodka.

Il Volo bodo na ESC 2015 zagotovo visoko uvrščeni.Foto: Sony Music
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button