EMA

Maraaya: Za EMO sta Raay in Marjetka snela poročna prstana

Največ razlogov za slavje po Emi sta imela, razumljivo, velika zmagovalca – Marjetka in Raay. Glasbenika, povezana pod imenom Maraaya, sta po izboru strnila svoje vtise in napovedala, kaj lahko od slovenske ekipe pričakujemo na letošnji Evroviziji.

Raay in Marjetka oziroma Maraaya.Foto: Alesh Maatko

Marjetka, ki je poskrbela za vokalno podobo zmagovalne skladbe Here For You, po razglasitvi rezultatov ni skrivala navdušenja. Zbranim novinarjem je kmalu za tem, ko so ugasnili reflektorje in kamere, zaupala, da je med pripravami na Emo in na sobotnem izboru vladalo prijateljstvo vzdušje. Med glasbeniki, je nadaljevala, ni bilo čutiti napetosti, temveč prav nasprotno.

Čeprav je festival eden najpomembnejših glasbenih dogodkov v državi, tekmovanje na Emi ni bilo v ospredju. Svetlolasa pevka je razkrila, da ji je uspel prav takšen nastop, kot si ga je zamislila. Seveda pa je bila vesela tudi rezultata, sploh zato, ker sta morala z Raayem prepričati tako strokovno komisijo kot gledalce. “To mi veliko pomeni,” je z nasmehom sklenila Marjetka.

Čeprav Marjetka in Raay v duetu Maraaya nastopata šele od lanskega leta, pa imata z glasbenimi festivali in nastopi že veliko izkušenj. Pevca, ki se ne ujameta le na odru, pač pa tudi v zasebnem, zakonskem življenju, sta na Emi prvič nastopila leta 2008, takrat kot člana skupine Turbo Angels. 

Raay in Tinkara Kovač na Izboru za pesem Evrovizije 2014.Foto: Alesh Maatko

Zanimalo nas je, če je trema zdaj, ko se bosta evropskemu občinstvu predstavila tudi neposredno na odru, kaj večja. “V bistvu je treme manj,” je povedal Raay in dodal, da sta do Eme njun nastop dodelala tako, da bi to lahko samo prestavili na evrovizijski oder. “Seveda
bomo dodali in izpilili še nekaj podrobnosti, z violinistko, na primer.
Marjetka pa bo ohranjala svoj poseben glas, kar se mi zdi zelo pomembno
,” je o tem, kako bodo še nadgradili nastop za evrovizijski Dunaj, razkril Raay.

Dve leti kasneje sta na omenjenem izboru prepevala v zasedbi Tangels, z veliki črkami pa se je v njuno glasbeno zgodovino zapisalo prav lansko leto.

Najprej je Raay kot eden od avtorjev skladbe Spet (Round and Round), ki jo je predstavila Tinkara Kovač, slavil na Emi in maja tako sodeloval tudi na Evroviziji, jeseni pa sta z Marjetko zabeležila novo prelomnico.

Na glasbene odre sta stopila v novi podobi, z novo uspešnico Lovin’ me, ter svežim imenom – Maraaya.

Kot mentorja in soavtorja sta novembra sodelovala tudi pri projektu Evrovizije za otroke, kjer je naše barve zastopala Ula Ložar.

Sanjski nastop za zmago.Foto: Alesh Maatko

Slovenski nastop tokrat v II. predizboru

S prstanoma ali brez njiju – Marjetka in Raay sta osvojila letošnjo Emo
in bosta njuno skladbo Here For You zapela tudi na Dunaju.

Prvič bomo
pesti za slovensko ekipo lahko držali v drugem polfinalu, ki bo na
sporedu 21. maja. Neposredni prenos pa si boste lahko ogledali na TV Slovenija.

Prav violinistka, ki se je na odru pretvarjala, da igra namišljeno glasbilo, je bila eden od vrhuncev njunega nastopa. Gre za podrobnost, ki jo je ekipa premišljeno vnesla v celotno predstavitev. “V nastop smo res vložili veliko energije in podrobnosti, na katere smo pazili kot ekipa. Dogajanje smo prilagajali petju, kaj ustreza Marjetki. Pomembno nam je bilo, da je bil nastop čustven,” je razložil Raay, ki je bil pred nastopom pozoren tudi na nakit: “Za Emo sva z Marjetko snela poročna prstana. Marjetka med nastopom ves čas kaže s svojo roko in tudi moje roke so ob igranju klavirja precej izpostavljene. Nama se je zdelo malo nerodno, da se vedno vidita ta prstana.

Napovedi za našo zmagovalno pesem so zaenkrat odlične.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button