FESTIVALI

Posebno pofestivalsko priznanje za Manco Špik in Kvatropirce

V ljubljanski Playi je bilo ob koncu delovnega tedna precej veselo. Kako da ne, saj so ob prijetem druženju Manca Špik in Kvatropirci s strani založbe Menart prejeli plaketo in priznanje za nagrado občinstva, poleg tega pa so za Pesem predstavili tudi videospot.

Priljubljena glasbenica, ki se z novo skladbo vrača na glasbene odre, je
znova združila moči s producentom Raayem, s katerim je nanizala svoje
največje uspešnice. Skupaj že pripravljata nove glasbene zgodbe in
‘napad’ na staro in mlado.

Manca Špik in Kvatropirci so namreč na letošnjem 36. festivalu Melodije morja in sonca za skladbo Pesem prejeli največ glasov s strani obiskovalcev v Avditoriju Portorož, prav tako pa so največ točk prejeli preko telefonskega glasovanja. Zaradi vseh teh dejstev se je glasbena založba Menart Records odločila, da glasbenikom, ki so navdušili na poletnih melodijah, podeli posebno pofestivalsko plaketo in priznanje za nagrado občinstva.

Priznanja založbe Menart za Raaya, Manco Špik in Kvatropirce.Foto: Alesh Maatko

Priljubljeni Kvatropirci, ki sicer postajajo ena najbolj zaželjenih vokalnih skupin na porokah in zabavah obarvanih v dalmatinskem duhu ‘klap’, so izjemno zadovoljni in presenečeni nad odzivom skladbe. Zaradi njihove izvedbe skupaj z Manco se bo pesem zagotovo zapisala med zimzelene uspešnice. Vsaj tako kaže odziv v prvem tednu, saj ima skladba na Youtube v slabem tednu že skoraj 90.000 ogledov …

Posebnost skladbe Pesem je še njen avtor, ena največjih glasbenih legend Drago Mislej – Mef. Z besedilom je ujel pridih morskega vzdušja, ki poslušalca nostalgično popelje v poletne dni. Glasbenica, ki je leta 2007 slavila zmago na Melodijah morja in sonca s skladbo in veliko uspešnico Baila, baila, baila, je po uspešnem nastopu povedala: “Letošnji nastop mi bo ostal v prav posebnem spominu! Boljšega scenarija, da na odru stojim z glasbeniki kot so Kvatropirci, si nebi mogla zamisliti. Izredno ponosni in srečni smo, da smo prejeli največ glasov s strani obiskovalcev v Avditoriju in televizijskih gledalcev, ki so glasovali preko telefonov.

Raay, Manca Špik in KvatropirciFoto: Alesh Maatko
Manca ŠpikFoto: Menart Records

Ob tej svečani priložnosti pa so Manca Špik in Kvatropirci vsem zbranim predstavili tudi povsem nov videospot, o katerem je novopečena mamica povedala: “Videospota še nikoli nisem snemala tako gverilsko. Vedno so bile priprave po scenariju in točno dodelane dispozicije … Tokrat pa je bil samo en cilj: ker je bilo tik pred generalko na MMS-ju, smo izkoristili čas predvsem za to, da smo se povezali in ujeli prave energije. Nismo pričakovali, da bo video izpadel tako prisrčno, a očitno je bilo nekaj v zraku. Na nekaj zasebnih lokacijah so nas kljub nenapovedanemu prihodu zelo prijazno sprejeli … No, fantom se je celo zrušil pomol, ker smo bili premalo pozorni, a tudi sama sem skoraj čofnila v vodo. Samo snemanje ni bilo dolgo, saj smo lovili tisto urico in pol najlepše svetlobe pred sončnim zahodom in kot boste lahko videli v videospotu, se je splačalo!

Z mediteranskim melosom in večglasnim petjem se je, kot kaže, Manca s Kvatropirci odlično ujela, kar pomeni, da nas bodo v prihodnje zagotovo skupaj še kdaj prenesetili …

Kvatropirci in Manca Špik v zgodbi Pesem.Foto: Menart Records
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X