OTROŠKA EVROVIZIJA

Otroška Evrovizija 2019: Poljska znova slavila

Na letošnji otroški različice Pesmi Evrovizije, na kateri so sodelovali mladi pevci, stari od devet do štirinajst let, se je za zmago potegovalo 19 držav oziroma ena država manj kot lani, ko je sodelovalo rekordno število mladih pevcev. Na koncu je vse skupaj znova prepričala Poljska, ki je tokrat stavila na pevko Viki Gabor in pesem Superhero.

RTV Slovenija, ki tudi letos ni sodelovala, je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest) sodelovala le dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015. Z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto.

Na letošnjem že 17. izboru Junior ESC, ki so ga v Areni Gliwice vodili trije voditelji (Ida Nowakowska, Aleksander Sikora in Roksana Węgiel), so se predstavili mladi pevci iz 19 držav. Zmagovalca je prinesel skupni seštevek glasovanja ljudstva ter strokovnih komisij (v razmerju 50:50). Strokovnim komisijam je bil najbolj všeč Kazahstan, ki je na koncu pristal na 2. mestu. Poljska, ki je bila pri stroki druga, pa je na koncu končala na prvem mestu.

DržavaIzvajalecNaslov pesmi
1.AvstralijaJordan AnthonyWe Will Rise
2.FrancijaCarlaBim Bam Toi
3.RusijaTatyana in DenberelA Time For Us
4.Severna MakedonijaMila MoskovFire
5.ŠpanijaMelani GarciaMarte
6.GruzijaGiorgi RostiashviliWe Need Love
7.BelorusijaLiza MisnikovaPepelny (Ashen)
8.MaltaEliana GomezBlanco We Are More
9.WalesErin MaiCalon yn Curo (Heart Beating)
10.KazahstanYerzhan MaximArmanyńnan Qalma
11.PoljskaViki GaborSuperhero
12.IrskaAnna KearneyBanshee
13.UkrajinaSophia IvankoThe Spirit of Music
14.NizozemskaMatheuDans Met Jou
15.ArmenijaKarina IgnatyanColours Of Your Dream
16.PortugalskaJoana AlmeidaVem Comigo (Come With Me)
17.ItalijaMarta ViolaLa Voce Della Terra
18.AlbanijaIsea ÇiliMikja ime fëmijëri
19.SrbijaDarija VračevićPodigni Glas (Raise Your Voice)

Lani je na 16.  Otroški Evroviziji slavila Poljska, ki je s pesmijo Anyone I Want To Be in mlado pevko Roksano Węgiel, ki je sicer tokrat med glasovanjem nastopila v šov programu, prepričala gledalce in strokovnjake. Na drugem mestu je končala Francija, tretje mesto pa je osvojila Avstralija.

Spomnimo. Prvi Junior Eurovision Song Contest se je zgodil 15. novembra 2003 v danskem Kobenhavnu. Takrat je zmagala Hrvaška (Dino – Ti si moja prva ljubav). To je bila tudi prva evrovizijska prireditev, ki so jo prenašali v formatu 16:9. Do danes je na  izboru Junior Eurovision Song Contest (Otroška Evrovizija) trikrat slavila Gruzija. Po dvakrat so zmagale Belorusija, Malta in Rusija. Enkrat pa so slavile Hrvaška, Španija, Nizozemska, Armenija, Ukrajina, Italija ter Poljska.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button