LJUBLJANA FESTIVAL

Poletna noč 2022: Poklon avtorjem nepozabnih besedil ob 60-letnici Slovenske popevke

Poletna noč - Besedam moč

Ob letošnjem jubileju najstarejšega slovenskega festivala zabavne glasbe, ki se je začel maja 1962 na Bledu, bodo organizatorji (Festival Ljubljana v sodelovanju z RTV Slovenija) v ospredje prvič postavili velik avtorski prispevek mojstric in mojstrov besede, priznanih slovenskih pesnic in pesnikov, ki so s svojimi verzi obogatili in neizbrisno zaznamovali zgodovino slovenske popularne glasbe. V prepletu uspešnic ali za besedilo nagrajenih popevk se bodo med drugimi poklonili Gregorju Strniši, Miroslavu Košuti, Svetlani Makarovič, Cirilu Zlobcu, Branku Šömnu, Franetu Milčinskemu Ježku, Elzi Budau, Dušanu Velkaverhu, Milanu Deklevi, Ervinu Fritzu in Milanu Jesihu.

Poletna noč 2022 se bo zgodila 21. junija na Kongresnem trgu. S tem pa se bo zgodila tudi slavnostna otviritev jubilejnega 70. Ljubljana festivala.

Dušan Velkavrh in Elza Budau
Dušan Velkavrh in Elza Budau Foto: Alesh Maatko

Otvoritev 70. Ljubljana Festivala

V vrhunski glasbeni izvedbi velikega orkestra z glasbeniki Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija in ob glasbenem vodstvu dirigenta Patrika Grebla bodo ob 70. obletnici Ljubljana Festivala v izvedbi najboljših slovenskih pevskih izvajalk in izvajalcev slišali več kot 23 nepozabnih skladb, kot so Malokdaj se srečava, V Ljubljano, Dan neskončnih sanj, Cifra mož, Leti leti lastovka, Zato sem noro te ljubila, Zvezde padajo v noč, Šopek maka, Breskvice, Lastovka … Skozi večer bosta obiskovalce in gledalce pospremila mojstrica in mojster govorjene besede Bernarda Žarn in Mario Galunič. Čaka nas torej še en nepozaben glasbeni začetek poletja, na katerem do zadnjega ne bomo vedeli, komu pripada čast odpeti tradicionalni zaključni glasbeni dodatek ­– Poletno noč!

Bernarda Žarn
Bernarda Žarn Foto: Andraž Kobe
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
1
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button