EMA

Poglejmo, kaj vse je Omar Naber počel od 1. maja dalje v Kijevu

Omar, ki se bo na jutrišnjem predizboru na tekmovanju za Pesem Evrovizije predstavil kot 17. po vrsti, je v Kijev prispel zadnji dan meseca aprila, saj ga je že prvega maja, ko smo bili vsi prosti, čakala prva obvezna tridesetminutna vaja. A to še zdaleč ni bilo vse!

Omar Naber in Nataša PrahFoto: RTV Slovenija

Omar Naber je v ponedeljek, 1. maja prvič stopil na oder International Exhibition Centre in opravil svojo vajo na velikem odru. »Z vajo sem zadovoljen. Ekipa, ki je snovala nastop, se je odrezala fantastično. Imamo še nekaj popravkov, ampak do petka, ko nas čaka druga vaja, bomo vse izpilili,« je povedal na novinarski konferenci po vaji. Naslednji dan je naš glasbenik izkoristil nekaj prostih ur za ogled Kijeva, ki ga je navdušil: »V Kijevu se zelo dobro počutim. Duh mesta – močan in topel — mi je zelo ljub in blizu. Kijev me je navdušil tudi z odlično hrano, kar še dodatno pripomore k mojemu dobremu počutju.«

V sredo 3. maja pa se je naš letođnji predstavnik odzval povabilu slovenske veleposlanice v Ukrajini, Nataše Prah, ki ga je seznanila s trenutnim splošnim stanjem v Ukrajini. Pogovor je tekel tudi o pripravah na nastop ter o spremembah v Ukrajini, ki so se zgodile od Omarjevega nastopa v Kijevu leta 2005 do danes.

Omar Naber med ogledom Kijeva.Foto: RTV Slovenija
Omar Naber med ogledom Kijeva.Foto: RTV Slovenija

V četrtek, 4. maja je na povabilo kolegov s Črne Gore nastopil na njihovi zabavi. Skupaj z gostiteljem in predstavniki Srbije, Makedonije in Hrvaške je navdušil zbrane goste. Navdušil pa je tudi naslednji dan v petek, 5. maja, saj je bila naša celotna ekipa po drugi vaji zelo zadovljna. »Svojo skladbo bom skušal na najlepši način predstaviti svetu. Moja ekipa je opravila vrhunsko delo in pripravila nastop, ki bo drugačen, izjemen. Moje delo je, da bom na nastopu dal 100 odstotkov sebe v skladbo in naredil cel nastop tako, kot si ga želim. Kar se bo zgodilo po tem, pa ni več v mojih močeh,« je povedal Omar Naber po vaji.

Petkov večer je preživel v družbi oboževalcev, saj je nastopil v evrovizijski vasi. Sobotin prosti dan pa je izkoristil za številne intervjuje. Zvečer pa se je Omar odzval povabilu Avstralskega predstavnika Isaiaha in se udeležil njegove zabave.

Omar Naber pred pričetkom druge vaje.Foto: RTV Slovenija
Omar je imel zadnje dni mnogo intervjujev.Foto: RTV Slovenija

Nedeljski dan je bil namenjeni uradnemu sprejemu za vse delegacije. S preostalimi nastopajočimi na Pesmi Evrovizije se je udeležil uradne otvoritve in se sprehodil po rdeči preprogi.

Danes, v ponedeljek, 8. maja zvečer čaka Omarja nastop, ki ga bodo ocenjevale strokovne komisije, jutri pa gledalci po vsej Evropi. Še preden bo ponovno stopil na evrovizijski oder, je novinarjem v intervjujih zaupal: »Nastop na največjem glasbene festivalu je velika odgovornost, zato se bom čuval. Skušam ostati miren in zbran.«

Spomnimo. Za Omarjev nastop je obleko oblikovala Jelena Proković – JSP, ki je poskrbela že za njegovo stilsko podobo na Pesmi Evrovizije leta 2005.

Za Omarjev nastop je obleko oblikovala Jelena Proković.Foto: RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button