ZABAVNO & DRUŽABNO

Omar Naber od presenečenja okamenel in ostal brez besed

Naš nekdanji evrovizijski predstavnik Omar Naber se po skladbah Cesta in nebo, Ogenj in Glas srca le nekaj dni po Evroviziji 2023 predstavlja s povsem novo pesmijo – Posebn model. Po mnenju mnogih eden najboljših slovenskih vokalistov je zasnovo zanjo dobil med pogovorom v enem od lokalov.

Navdih za skladbo je Omar dobil po zanimivem srečanju s simpatičnim dekletom: »V nekem Ljubljanskem lokalu se mi je simpatična mlada dama začela nasmihati in ko sem nasmeh vrnil, je pristopila do mene. Začela sva prijeten pogovor, s katerega pa sva hitro prešla na šale in smeh. Po nekajminutnem pogovoru me je pokroviteljsko pobožala po licu, mi rekla: ‘Ti si res en poseben model’, mi obrnila hrbet in odkorakala. Od presenečenja sem okamenel in ostal brez besed. Na poti domov sem si prepeval, da sem poseben model in se na koncu še posnel, da ne bi pozabil simpatične melodije. Če se tisti večer ne bi posnel, bi na melodijo verjetno popolnoma pozabil in do skladbe sploh ne bi prišlo,« iskrivo pove pevec.

Omar Naber
Omar Naber Foto: Janez Marolt

Videozgodba

V videospotu kot Omarjev psihoterapevt nastopa tudi pionir slovenskega rapa in hip hopa Dalaj Eegol, zdaj pod umetniškim imenom Recycleman. Omarju je predstavljal enega od vzornikov v mladosti, z leti pa sta postala tudi dobra prijatelja in prošnji, da bi nastopal v Omarjevem novem videospotu, je z veseljem ugodil. V besedilu pesmi se pojavi njegovo predhodno umetniško ime Ali En.

V videospotu izpod režije Žige Gjura nastopa tudi šopek izbranih deklet. To so misica Hana Klaut, Tia Vlahovič (hči glasbenika Mikija Vlahoviča), Laura Cigut in Tjaša Fartek. Hana in Tia sta sicer nastopili že v Omarjevem videospotu za skladbo Ogenj.

Italijanska verzija

Z novo pesmijo ima Omar velike načrte, saj verjame, da ima vse elemente, da postane nova uspešnica. Odločil se je, da jo bo kmalu izdal tudi v italijanščini z naslovom La Vita e Una Roulette. Tekst za italijansko različico je napisala Laura Renesto, za več podrobnosti pa bo treba še malo počakati, saj glasbenik glede te verzija ostaja še skrivnosten.

Omar Naber
Pesem bo predstavil tudi v italijanskem jeziku. Foto: Janez Marolt
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button