LIVERPOOL 2023

Let 3 po Evroviziji prihajajo v ŠČiško

25. maja 2023 ob 20. uri

Let 3 so po odličnem nastopu v Liverpoolu s protivojno pesmijo Mama ŠČ! postali najbolj iskana roba v regiji ter tudi v ostalih delih Evrope. Tako prav na nekdanji veliki praznik, Dan mladosti, Rečani Let 3 prihajajo v katedralo Kina Šiška! Na veliki ŠČiškin oder bodo stopili še pod svežimi vtisi po nastopu v Liverpoolu, kjer so zastopali Hrvaško na 67. izboru za pesem Evrovizije 2023 in dosegli odlično, 13. mesto.

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
Let 3 na velikm evrovizijskem odru v Liverpoolu. Foto: Corinne Cumming / EBU

Največji provokatorji v regiji

Brez dvoma so Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986  izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z neposrednimi besedili, neverjetno odrsko energijo, ki obvlada tudi teatrsko perfekcijo in nenazadnje, z unikatnim zvokom, ki je podprt z zelo specifičnim smislom za humor ter občutkom za nevsakdanje bizarnosti.

Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ!
Hrvaška 2023: Let 3 – Mama ŠČ! Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

»Reški rock band že več kot 35 let korigira našo družbo ter nas obenem spreminja v boljše, bolj progresivne ljudi.« Aleksandar Dragaš, rock kritik

Spomnimo. Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji »Rijeka-Pariz-Texas«, leto pozneje pa so izdali debitantski album »Two dogs Fucking«. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov.

Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo mdr. slišali sodelovanja s Terezo Kesovija (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.

Hrvaška 2023
Let 3 na uradnem sprejemu Evrovizije. Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button